U trendu

Ako prebrodite ove godine u braku, doživećete starost zajedno: Problemi počinju upravo u ovom periodu

Brak nije trajna kategorija

Svako od nas bi voleo da ljubav večno traje – sa sve leptirićima, romantikom, uživanje, suncem, morem, zabavljanjem, pevanjem… i bez plakanja. Ali avaj… Znamo svi šta ljubav jeste i koliko zavisi od milion faktora.

Stručnjaci za porodično pravo firme „Slejter end Gordon“ sproveli su istraživanje u kojima je učestvovalo 2.000 parova i otkrili koje godine u braku su najsrećnije, a koje najteže.

Kažu, ako preživite kao par te teške trenutke, velike su šanse da ćete dočekati starost zajedno.

Treća godina

Nakon tri godine braka partneri postaju spremniji da prihvate mane suprotne strane i tada im život postaje ugodniji i opušteniji. U te tri godine puno parova se odluči da dobije dete što dodatno ojačava njihovu vezu.
Za treću godinu braka kažu da je najsrećnija. Parovi najčešće imaju dve plate, uređuju mesto u kojem će im deca odrastati, vrlo su optimistični…

Peta godina

Stručnjaci kažu da ozbiljniji problemi počinju upravo u ovom periodu. Deca su mala i dosta iscrpljuju partnere koji se zbog toga mogu udaljiti, svađati… Teško je uskladiti sve radne i kućne obaveze pa u braku ima dosta stresa. Trpi i seksualni život.
Svaki treći čovek u braku izjasnio se kako se ne oseća voljeno, a svaki peti je iskreno priznao da ima dana u kojima žali što je stupio u brak.
Inače, upravo u petoj godini braka parovi najčešće posećuju advokate i pokreću brakorazvodne parnice. Upravo zbog toga je ta godina najkritičnija u vezi.

Sedma godina

Ako partneri prežive petu godinu braka i ostanu u vezi, tada ulaze u vrlo komplikovan period. Porodični život im je do sedme godine postao rutina. Često zna doći do svađa oko finansija, dece ili raspodele kućnih poslova i ostalih obaveza.
Stručnjaci kažu da, ako se brak tada ne raspadne, veoma su dobre šanse su da će supružnici zajedno dočekati starost, prenosi 24.sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.