Ako se budite između 1 i 3 ujutru, ovo je u pitanju! Naučite kako da osluškujete svoje telo

U tradicionalnoj kineskoj medicini, svaki organ tela ima određeni sat ili deo dana kada je njegova energija na vrhuncu. Svaki deo tela je takođe povezan sa određenim emocijama.

Na primer, ako se probudite između 1 i 3 sata ujutro, kineska medicina kaže da bi to moglo značiti da je vaša jetra preopterećena. Jetra je odgovorna za detoksikaciju našeg tela i obradu naših emocija svake noći. Možda ste prethodnog dana pojeli nešto nezdravo što nije odgovaralo vašem telu, popili previše alkohola i/ili imate nerazjašnjeni bes ili visok nivo stresa i napetosti.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, između 3 i 5 ujutru je vreme za pluća i vreme kada telo još uvek treba da spava.

Ako se probudite između 3 i 5 ujutru, to može biti rezultat neravnoteže u plućima, posebno disanja. Poremećaj vašeg sna tokom ovog vremena znači da nešto ometa vašu sposobnost da duboko i pravilno dišete. Disbalans se takođe može manifestovati kao piskanje, kašalj, astma. Ovo je, naravno, povezano sa emocionalnim faktorima, kao što je možda tuga zbog suočavanja sa gubitkom.

Ako se probudite u ovo vreme, preporučuju se vežbe opuštanja – na primer, vežbe disanja. Trebalo bi da održavamo telo toplim kako bismo pomogli plućima da ga napune kiseonikom.

Takođe je važno da se nekome poverite o svojim osećanjima i razmislite o tome kako da dobijete emocionalnu podršku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.