U trendu

Amerikanac i Rus otišli kod zubara u Srbiji: U šoku napustili ordinaciju

Amerikanac Džejms Mahan i Rus Jurij Plotnikov, prijatelji su koji žive u Argentini, a privatni razlozi doveli su ih u Srbiju. Ovde su morali da posete stomatologa i nakon intervencije su se prijatno iznenadili.

“U Argentini stomatološke usluge nisu napredovale, već je sve kao u Rusiji pre 20 godina. Iskreno, mi nemamo poverenja u taj sistem. Ovde sam došao prvenstveno da posetim rodbinu, a pošto sam čuo da je stomatološka usluga dobra i po veoma pristupačnim cenama, odlučio sam da ugradim krunicu. Neverovatno je da u Srbiji svi odlično govore engleski, lako možete objasniti u čemu je problem i štq vas muči. Lekari su veoma ljubazni”, prepričao je Jurij za Kurir.

“Sviđa mi se što ordinacije ne pokušavaju da vam uzmu novac pod svaku cenu. Objasne vam kakvo je zdravlje vaših zuba i koje opcije su vam na raspolaganju, a na pacijent donosi konačnu odluku. Nema pritiska po tom pitanju. Celokupno iskustvo je izvrsno”, zaključio je.

Cene u Srbiji višestruko niže

Sličnog je stava i Džejms koji se školovao za stomatologa. “Slobodno mogu reći da je usluga čak na boljem nivou nego u SAD-u. Sve je prijatno, po razumnoj ceni i sve se obavlja veoma brzo. Impresioniran sam”, rekao je.

Za jedan zubni implantat u SAD-u treba platiti 6000 evra, u Nemačkoj 2500 evra, a u Srbiji 400 evra. Popularna procedura poznata kao holivudski osmeh u SAD-u košta 37 hiljada evra, u Nemačkoj 31 hiljada evra, a u Srbiji 6 hiljada evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.