U trendu

Baka sa Jamajke je doživela 103. godinu života: Njena tajna je u ovom napitku koji pije svaki dan

Žena od 103 godine otkriva tajnu dugog života

Svaki stručnjak za velnes će vam reći da je dobra ishrana neophodna za dug i zdrav život.

Perl Tejlor koja ima 103. godine živi u Ohaju i stekla je popularnost tako što je podelila svoje tajne na TikToku, gde je poznata kao „baka sa Jamajke“. Ona smatra da je ključ dugog, zdravog života u receptu za zeleni sok.

U jednom videu, Tejlor je rekla da je tajna dugog i zdravog života pre svega ljubav. „Stvarno volim sebe“, rekla je Tejlor na snimku koji je objavila njena 34-godišnja unuka. „Mislim da većina ljudi ima problem jer ne misle na sebe – oni misle na sve tamo, znate? Ali prvo morate da mislite o sebi. Prvo morate sebi da pomognete.“

Naravno, postoje neki opipljiviji faktori koji su doprineli Tejlorovom dugom i zdravom životu. Osim što i dalje živi sama, ova 103-godišnjakinja može da se kreće stepenicama svoje dvospratnice, nikada nije imala rak i donedavno je mogla da hoda bez šetača, pišu sa sajta Best life.

Mnogi deo njene dugovečnosti proizilazi iz njene hiper nezavisnosti, činjenice da je živela sama svih ovih godina, da je jela zaista zdravo i ostala prilično aktivna, pored njenog pozitivnog načina razmišljanja.

Tejlor obično kuva svoje obroke usredsređene na ribu, povrće i salate. Ali čak ni njene navike u ishrani nisu uvek „zdrave“ koliko bi mogle biti. Tejlor se s vremena na vreme prepusti nekim zadovoljstvima, poput sladoleda, slatkog vina i čipsa.

Ova 103-godišnjakinja je takođe rekla da je imala poznanika koji je posedovao prodavnicu zdrave hrane i da ju je naučio mnogo stvari.

Ali postoji jedan recept kojeg se Tejlor držala od svog poznanika koji drži radnju zdrave hrane.

Svakog drugog dana ona i dalje pije čašu zelenog soka koji sadrži svežu aloju veru iseckanu na kockice, kelj, peršun, đumbir, celer, jednu kašičicu zelenila u prahu koje kupuje u prodavnici zdrave hrane, vodu i zaslađivač za ukus.

„Moja probava je zaista odlična“, rekla je 103-godišnjakinja, upravo zbog zelenog soka. „Pijem ga već skoro 30 godina.“

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar