U trendu

Brzi test inteligencije tek 17% ljudi može da reši bez greške, proverite sebe!

Postoje razni testovi kojima se meri inteligencija, a ovo je kratki, brzi test od 3 pitanja koji rešavaj samo geniji.

IQ testovi ne procenjuju nivo znanja, erudicije ili kreativnosti, već samo određuju mentalne sposobnosti: logiku i pamćenje. Klasični zadaci uključuju mnoga teška pitanja koja zahtevaju koncentraciju i strpljenje. To mogu biti vežbe iz logike, aritmetičkih proračuna ili orijentacije u svakodnevnim situacijama.

Nisu svi u stanju da se nose sa tako nemogućim zadatkom, pa su psiholozi napravili najkraći test inteligencije. Samo 17% ljudi, koji se smatraju genijima, može da ga uspešno završi bez i jedne greške.

Ovo je test

Uzmite komad papira i olovku, zapišite odgovore koji vam najbrže padnu na pamet, a zatim ih spojite sa tačnim.

1. Čamac se ljulja na vodi. Sa strane su zakačne merdevine. Pre plime, voda je pokrivala samo donji stepenik. Koliko će vremena biti potrebno da voda pokrije 3. stepenicu od dna ako za vreme plime voda raste brzinom od 20 cm na sat, a rastojanje između stepenica je 30 cm?

2. Trčite maraton i prestigli ste trkača koji je trčao drugi. Koju poziciju sada zauzimate?

3. Gluvonemi čovek je otišao u prodavnicu kancelarijskog materijala da kupi rezač za olovke. Zabio je prst u levo uvo i napravio okretni pokret šakom druge ruke pored desnog uha. Prodavac je odmah shvatio šta se od njega traži. Zatim je u istu radnju ušao slepac. Kako je objasnio prodavcu da želi da kupi makaze?

Ovo su odgovori:

1. Nikada, pošto se čamac diže sa vodom.

2. Drugo. Ako ste odgovorili da ste sada prvi, onda je ovo netačno: pretekli ste drugog trkača i zauzeli njegovo mesto, tako da ste sada na drugoj poziciji.

3. Upravo smo rekli da je slep, ali nije glup.

(Sensa/Z.A.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.