U trendu

Čudotvorni ruski lek koji se koristi vekovima: Samo 2 sastojka su dovoljna da očistite ceo organizam

Odličan je i za pamćenje i koncentraciju, a naročito se preporučuje starijim licima

Efikasan prirodni lek ruske narodne medicine sastoji se od kefira i heljdinog brašna. Naime, kefir je „eliksir mladosti i zdravlja“, a heljdino brašno poseduje izuzetna lekovita svojstva. Ono jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.

Čišćenje organizma treba da sprovodite najmanje jednom u šest meseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu da dovedu do različitih bolesti.

Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih ništa manje štetnih materija.

Kefir je odličan i za pamćenje i koncentraciju, a naročito se preporučuje starijim licima. Takođe snižava pritisak, leči arteriosklerozu i opstipaciju.

U kombinaciji sa kefirom, heljda smanjuje nivo šećera u krvi, čisti creva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa i povećava nivo hemoglobina u krvi.

Recept:

Sve što je potrebno je da kašiku heljdinog brašna prelijete sa čašom kefira (180ml) i dobro promešate, a po želji možete zasladiti sa medom. Uradite to uveče i ostavite u frižideru.

Ujutru pola sata pre jela još jednom ga promešajte i pojedite i naredna tri sata ništa ne uzimajte od hrane.

Kako bi postigli najbolji efekat detoksikacije, najbolje bi bilo da ovu smesu pojedete umesto doručka, piše Ona.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.