U trendu

„Da li je moja devojka sponzoruša?“: Srbin se požalio da on plaća za sve, ljudi nisu imali milosti

Večna polemika ko je sponzoruša, ko papučar u vezi i treba li parovi ravnopravno da dele račune, neiscrpna je tema. Ko su danas sponzoruše u Srbiji i šta učiniti ako se s nekom nađete u vezi, upitao se jedan Srbin korisnike Redita.

On je, naime, anonimno potražio pomoć na internetu. Požalio se da misli da mu je devojka sponzoruša i da ga iskorišćava.

„Jednom sam se jako naljutio jer je rekla da će ona platiti odlazak u bioskop, a nije. Nije da nikad ne plaća, ali u 95 posto slučajeva ja sve platim. Kaže da će platiti, ali na kraju ja moram da platim jer ona ‘nema’. Toliko sam se naljutio da nedelju dana nismo pričali i nisam joj se javljao na telefon, pa me našla s prijateljima u kafiću i samo tako sela s nama“, ispričao je frustrirani mladić.

Saveti koje je dobio bili su različiti, od onih konstruktivnih do negativnih kritika i šala.

‘Ostavi je’

I dok su jedni smatrali da treba hitno da raskine s njom, drugi su mu savetovali da sledeći put „zaboravi“ novčanik kod kuće. Jedan korisnik ga je kritikovao i napisao da nije problem u njoj, već je on „simpara“. „Simp“ je inače raširena reč u srpskom žargonu i skraćenica je od engleskog izraza „Sucker Idolizing Mediocre Pus*y“ (Naivčina koji idolizuje osrednju žensku).

„Vidi brate, ima žena, stvarno ima toliko žena da to nije realno“, „Ostavi je“, „Ima devojku, ima para, ali se žali“, samo su neki od komentara.

Jedan korisnik se, pak, osvrnuo na to kako je to bilo ranije.

„Platiti devojci za sve u moje vreme bila je najnormalnija stvar. A za nas koji smo si to mogli da priuštimo su se lepile svakakve devojke i imali samo zaista dobar izbor partnera. Postoje puno važnija pitanja od toga plaća li kafu: Seti li se tvog rođendana? Da li je uvek tu za tebe kad je teško? Poštuje li tvoje društvo, roditelje? Je li uvek iskrena ili te laže i vara? Smete li se kad se nađete?“

Bilo je i onih koji nisu smatrali da je u pitanju sponzoruša, već samo nekulturna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar