U trendu

Da li znate šta je smeđi šum? On vam pomaže da lakše utonete u san (VIDEO)

Na društvenim mrežama smeđi šum je postao trend, a upravo on može da vam pomogne da se u potpunosti opustite.

Da li znate šta je u pitanju?

Smeđi šum je, za razliku od belog šuma (statički zvuk televizora) zvuk niske frekvencije, koji bi mogao da se uporedi sa zvukom kiše ili grmljavine. Izuzetno je opuštajući, a hešteg #brownnoise je, do sada, prikupio čak 98 miliona pregleda na „Tik-Toku“.

“Uz pomoć smeđeg šuma možete da čujete svaku frekvenciju koju uho može da detektuje. Na ovaj način možete da „prikrijete“ druge misli i fokusirate se na jednu stvar, kao što je, na primer, opuštanje, čitanje ili spavanje. Istraživanje je pokazalo da slušanje muzike ili različitih zvukova može da pomogne vašem umu da se opusti. Iz ovog razloga veliki broj ljudi pre spavanja sluša zvukove okeana ili prašume”, rekao je lekar Martin Sili za „Eat This, Not That“.

Ukoliko živite u sredini u kojoj ima mnogo buke (automobili, sirene, muzika i slično), to i te kako može da poremeti kvalitet sna. Smeđi šum može da deluje kao alat za prikrivanje takvih zvukova.

“Smeđi šum „kamuflira“ glasne zvukove puštanjem konstantne frekvencije, omogućavajući vašem umu da utone u dubok san”,  dodao je.

@adhd_assist

Brown noise has tons of evidence backing its relaxation and focus boosting effects. #evidencebased #science #brownnoise #adhd #adhdinwomen #adhdsquad

♬ Brown noise – Pure Brown Noise – Power of Noise

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar