U trendu

Dame, ovih 10 stvari nikada nipošto nemojte da radite zbog partnera, i vi ste bitne

Jednu stvar trebate da imate na umu – koliko god se vi pokušali menjati zbog partnera i prilagođavati mu se, ako veza nije iskrena i kvalitetna, od nje neće biti ništa – ili ćete se u nekom trenutku života razići ili ćete u takvom odnosi biti nesrećni, a osećaj praznine u vama postajaće sve veći. Za uspeh svake veze nužan je kompromis.

Ovih 10 stvari nikada ne biste trebali raditi zbog partnera:

1. Odreći se prijatelja i porodice
Ako to neko traži od vas ili suptilno vas usmerava da se što manje družite s prijateljima i porodicom, tada je najbolje da mu okrenete leđa i krenete novim putem u životu.

To što ste u ljubavnoj vezi ne znači da ste povezani pupčanom vrpcom s partnerom – imali ste život i pre njega, a imaćete ga i posle. Pravi prijatelji i dobra porodica će uvek biti uz vas, i u dobru i u zlu.

2. Ostaviti svog psa
Ako je partner alergičan, postoje lekovi za to. Ne možete samo tako ostaviti životinju koja je uz vas bila sve vreme i vi je neizmerno volite – i kućni ljubimci su deo porodice.

Partner kome je iskreno stalo do vas, neće ni tražiti da izbacite psa ili mačku iz kuće zbog njega.

3. Izgladnjivati se
Odricati se hrane i ekstremno vežbati samo zato što partner smatra da ćete njemu tako bolje izgledati, nije nešto što si trebate dopustiti. Ako vas ne voli takvu kakvi jeste, ne voli vas uopšte – barem ne na zdrav način.

4. Imati decu
Postati roditelj je najlepša stvar na svetu, ali ne za svakoga i ne u bilo kom trenutku života. Nije dobro pristati da imate decu samo da se udovolji partneru, to ne može dobro da se završi.

5. Odevati ono što on/ona želi
Ponovo, ako vas voli, voleće i vaš stil odevanja. Nemojte dopustiti partneru da vas menja na način da vam određuje kakvu odeću i obuću ćete nositi, kakvu frizuru i boju kose imati itd.

6. Tetovirati se
To je nešto što sami morate da poželite. Ako vas partner nagovara na to, posebno da tetovirate njegov lik ili ime, dobro razmislite o tome – kada stavite tetovažu, teško je ukloniti.

7. Dopustiti da sve kontroliše
Odnos partnera u zdravoj vezi je jednak, niko nije važniji od drugoga. Zato, ne dopuštajte partneru da kontroliše sve što radite. U zdravoj vezi partneri znaju koliko je važno da svako ima prostora za sebe, da ponekad rade ono što ih veseli, da sami odlučuju…

8. Sve plaćati
Jedno je biti ljubavni partner, a sasvim drugo nečiji sponzor. Ne dopustite da trošak svakog izlaska, putovanja, kupovine itd. bude samo na vama. Bez obzira i ako nema puno novca, partner kome je iskreno stalo do vas – to nikada neće dopustiti.

9. Dopuštati u seksu sve što želi
Ako jedna strana nešto ne želi u krevetu, tada u tome neće ni da uživa, a može se pojaviti i osećaj poniženja. Ako partner zahteva da mu ugodite nekom seksualnom željom, a vama je to odbojno – nikako to nemojte uraditi.

Ako vas zaista voli, neće vas nagovarati na nešto što vi ne želite.

10. Praviti se manje sposobnim
Nemojte se ponašati kao da ste manje inteligentni nego što jeste ili nesposobniji samo zato da bi se vaš partner osećao dobro.

Ako netko ne može da prihvati to što pokraj sebe ima sposobnog i pametnog partnera, i bude ponosan na to, tada se baš i ne može nazvati idealnim za vas, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)