U trendu

Devojka tvrdi da ovaj trik povećava šanse na razgovoru za posao (VIDEO)

Pred intervju za novi posao mnoge uhvati trema, što je i normalno. Izlučuje se više hormona stresa, te se mnogi zbune na razgovoru sa potencijalnim poslodavcem.

Nije neobičajeno da se menadžeri za ljudske resurse služe različitim trikovima kako bi utvrdili da li ste vi njihov „idealni“ kandidat.

Uglavnom su trik pitanja vezana za očikivanja i platu. Međutim, postoji način kako da preokrenete razgovor u svoju korist i da preuzmete inicijativu. Ketrin Lokart, devojka iz Teksasa, na svom TikTok profilu podelila je savet koji svako može da primeni u inetrvjuu za posao. Evo koje pitanje vi treba da postavite poslodavcu kako biste imali veće šanse za zaposlenje.

Na razgovoru će vas odmah pitati da kažete nešto više o sebi, o prethodnim iskustvima, kao i zbog čega mislite da ste vi idealni kandidat za datu poziciju. Međutim, na kraju svakog intervjua sledi dobro poznato pitanje: “ Da li imate nešto da dodate ili pitate?“

@catherine_lockhart

For my corporate girlies out there. The best question to ask at the end of every interview #interviewtips #jobtips #corporategirlies #CapCut

♬ original sound – Catherine Lockhart

Devojka po imenu Ketrin je otkrila kako upravo u tom trenutku na svakom razgovoru za posao postavi isto pitanje, za koje tvrdi da joj uvek donese uspeh. Pitanje koje biste trebali postaviti glasi: „Kako izgleda perfekcija na ovoj poziciji?“, a Ketrin je objasnila kakav uticaj to ima na potencijalnog poslodavca.

„To osobi koja vas intervjuiše daje priliku da objasni nešto više o svakodnevnim funkcijama uloge i pozicije. Time dajete do znanja da ste ozbiljni u vezi s izvođenjem i premašivanjem njihovih očekivanja“, objasnila je. Dodala je i kako je dobro da pitate u čemu najviše uživaju u svom poslu, što pomaže da razgovor teče i može da vam pruži sliku o radnom okruženju. A što se tiče pitanja koja bi trebalo radije da preskočite, Ketrin je objasnila da nikada ne postavlja pitanja o beneficijama i slobodnom vremenu, piše Indeks.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.