U trendu

Dok leži na samrtnoj postelji, želeo je da još jednom usreći ćerkicu (video)

Bivši igrač Glasgov Rendćersa, Fernando Riksen (42), iako teško bolestan, obradovao je svoju sedmogodišnju ćerkicu i organizovao joj rođendansku proslavu u hospisu u kojem se nalazi.

Holandski fudbaler je u zadnjoj fazi ALS -a (amiotrofična lateralna skleroza), ali insistirao je na tome da on organizuje proslavu Izabelinog rođendana.

Riksen se povukao iz fudbala 2013., a samo godinu dana kasnije mu je dijagnostifikovana bolest.

Fernandova supruga Veronika snimila je dirljiv trenutak kad je njihova ćerka pritrčala tati u zagrljaj, a on joj je sa osmehom na licu poželio srećan rođendan.

– Najbolji tata ikad, najlepše iznenađenje za našu devojčicu,mnogo ti hvala što si je usrećio – napisala je Veronika uz video.

Obožavaoci su ostavili niz dirljivih poruka Fernandu, a jedan od njih je napisao da bivši fudbaler i dalje ima osmeh na licu, uprkos svemu.

– Kakav predivan video – napisao je drugi u komentaru, a mnogi su pisali da ih je video neizmerno ganuo.

Pre nekoliko dana, Fernando je iz bolničke postelje poslao poruku svojim navijačima i otkrio da će njegova sledeća dobrotvorna akcija biti i njegova poslednja. Pozvao ih je sve da  28. juna dođu u što većem broju na humanitarno veče kako bi pomogli obolelima od ove teške bolesti.