U trendu

Doktor ove 3 stvari nikada ne bi uradio za života: To je jedno veliko NE

Doktor Dejv iz Kalifornije, veoma poznat na društvenim mrežama otkrio je tri stvari koje nikada ne bi radio za života nakon stravičnih slučajeva sa kojim su se susretali njegovi pacijenti. Kako kaže, neki od njih su ga preplašili za ceo život. Mnogi su pretrpeli posledice srčanog udara, bili paralizovani ili doživeli smrtni ishod. U videu dr Dejv je kao prvu stvar naveo vožnju motorom.

„Nerealan je broj pacijenata koji su doživeli teške nesreće na motorima i koji su ostali paralizovani i u komi, potpuno u vegetativnom stanju“, objašnjava on. Praktično mladi ljudi od 20 i 30-ak godina zauvek ostanu nepokretni.

„Koliko god da sam adrenalinski zavisnik, nijedan rizik nije vredan toga. Volim svoj život“, rekao je doktor.

Druga stvar koju ovaj doktor izbegava u širokom luku jesu kiropraktičari, prenosi mondo.rs.

„Veliki je broj pacijenata koji sam viđao nakon tretmana vrata kod kiropraktičara, a koji su zadobili disekciju vertebralne arterije i moždani udar ili paralizu“, objašnjava on.

Naime, kiropraktičari mogu da vam trenutno „pomognu“ ali sigurnije da odete na masažu ili uradite par vežbi, kako biste se oslobidili bola u leđima ili vratu.

I za kraj, dr Dejv kaže da nikad ne bi zapalio cigaretu. Dodaje da je viđao više pacijenata nego što može uopšte i da izbroji koji su dobili rak pluća, kao aktivni pušači.

Pogledajte doktora u videu:

@theselfevolvingdoc

What are three things YOU would not do? #alcohol is an honorary number 4 for me! #medicine #doctorsoftiktok #nursesoftiktok #patient #medstudent #fyp

♬ original sound – Dr. Dave

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar