U trendu

Dve ključne osobine otkrivaju imate li pravog prijatelja

Da biste prijatelja što duže zadržali u životu, najvažnije je da uvek budete iskreni, a da ga pritom ne uvredite. A jedna od “škakljivijih” situacija je plaćanje računa. Ako vam se čini da baš vi uvek platite kafu, vreme je da to i otvoreno, ali što nežnije kažete.

Direktnost i iskrenost odlike su pravih prijatelja

Možete reći prijateljici: “Ajde ovaj put ti plati, ja sam prošli put platila“. Ili ako je prijateljica u novčanoj stisci, jednostavno predložite da odete u park, pozovite je na kafu kod sebe… Tako ćete prijatelju dati priliku da raščisti neprijatnu situaciju. Inače, frustracija će se gomilati i na kraju zatrovati prijateljstvo.

Problem može biti i njen antipatični partner

Kad vam predloži da opet izađete svi zajedno, možete joj reći: “Ajmo bolje samo nas dve, želim da konačno budemo malo same”.

Postavite se na njeno mesto

Naročito problematično može da bude ako doznate da vašu prijateljicu vara partner. Tada probajte da sebe zamislite da ste na njenom mestu i šta biste vi želeli u takvoj situaciji; da li bi ste hteli da vam to prećuti ili kaže. Ako mislite da bi i ona htela da čuje istinu, recite joj to što nežnije. Ako ne želi da razgovara o tome, dajte joj vremena dok se sama ne otvori.

Ne uplićite se u njene svađe

Ako prijateljica pokušava da vas uvuče u svađu između nje i nekoga trećeg, a mislite da ona i nije baš u pravu, bolje je da budete neutralni. Kažite da smatrate da je to ipak njihova stvar i promenite temu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.