U trendu

Ekstremni sportovi, spoj adrenalina i zabave: Sve što treba da znate ako želite avanturu

Dosadilo vam je da svaki vikend provodite kod kuće ili u šetnji? Osoba ste od akcije i volite adrenalina? Otkrijte čari ekstremnih sportova i da li su ove aktivnosti dobre po zdravlje ljudi.

Planinski biciklizam

Ako čeznete za nepreglednim visoravnima i da testirate svoju izdržljivost na neravnom terenu planinski biciklizam je idealan sport za vas. Potrebna je velika fizička energija i ravnoteža.

Planinski biciklizam zahteva posebnu vrstu bicikla namenjenu baš ovom sportu. Ukoliko se ne plašite izazova, onda će vas obradovati činjenica da planinski biciklisti imaju 8 puta veću šansu da im na put izleti medved, za razliku od planinara i drugih ljubitelja planina.

Kad stignete na cilj, udahnite duboko i uživajte u prizorima netaknute prirode koji ostavljaju bez daha. Ne zaboravite da kamerom zabeležite posebne trenutke.

Zdravstveni benefiti u planinskom biciklizmu:

  •  Bolje zdravlje srca
  •  Smanjuje rizik od bolesti
  •  Eliminiše stres
  •  Povoljno utiče na rad mozga
  •  Bolji san

U jednom dahu

Čovek može da preživi i do nekoliko nedelja bez hrane, bez vode samo 7 dana. A šta mislite, koliko čovek može da izdrži bez vazduha? Postoji više disciplina u zadržavanju daha pod vodom.

Prva je jednostavnija – drži dah i ćuti u mestu, a takmičarima se priznaju rezultati bilo da se poduhvat izvodi u moru, jezeru ili bazenu. Druga disciplina sastoji se od toga da se pređe što veći put jednim udahom i to isključivo u bazenu. Takmičenja se dele na ona u kojima smeju i ne smeju da se koriste peraja.

Zatim postoji disciplina u kojima treba da se zaroni što dublje, pa se one dalje dele na one u kojima sme ili ne sme da se koristi kanap. Svi ronioci moraju biti u odličnoj kondiciji i imati zdravo srce. Takođe potrebna je i velika doza zdravog razuma jer su se mnogi sportisti udavili u pokušaju da obore
rekorde.

Skok sa padobranom

Ako ništa od ovoga nije dovoljno ekstremno za vaš duh, ne brinite. Moći ćete da se vinete u nebo i iskusite čari padobranstva. Ako imate dovoljno hrabrosti da probajte skok sa padobranom, verujte da ništa zanimljivije nećete uraditi. Mali broj u svetu se odlučuje na ovu avanturu. Osetićete nebo i nemerljivu slobodu. Skačete iz aviona 3 km visine. Iako je opasno, svaki padobranski klub se pobrinuo da su svi skokovi uvek bezbedni. Sa vama će instruktor izvesti takozvani tandem skok. Vožnja avion na visinu od 3km traje oko 30 minuta a sam slobodan pad oko
40 sekundi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.