Evo kako ćete uvek nepogrešivo prepoznati emotivnog psihopatu

Konačno ste ga sreli. On je naprosto neodoljiv. Ali krije i veliku tajnu…

On je šarmantan, duhovit, samouveren, erotičan… Uživate u svakom trenutku provedenom s njim. Obasipa vas komplimentima, uz njega se osećate kao boginja. Zaveo vas je tako lako, suptilno, spontano, ni osetili niste…

Taman ste pomislili da ste dotakli sedmo nebo, kad on iznenada prosto nestaje na nekoliko dana, ili čak nedelja, bez reči, naravno. Pitate se u čemu ste pogrešili, opseda vas misao o njemu. Usput saznajete da mu niste jedina. Avaj, ima ih više…

Znate da bi trebalo da nastavite dalje sa životom, ali ne vredi – opsednuti ste njime!

Vrlo je moguće da ste naleteli na psihopatu – krajnje sebičnu osobu koja nimalo ne mari za druge. Život je za njega samo igra, a vi ste jedna od njegovih igračaka. Niste mu nimalo važni vi – važna mu je samo kontrola nad vama – za njega je to trijumf!

Vešt je zavodnik, malo mu koja može odoleti, još veštiji manipulator. On će vam milozvučno izjavljivati ljubav, a već sledećeg časa nestati, varati vas, uzeti vam novac.

Ukoliko pokušate da mu prigovorite, uveriće vas da ste histerični, razmaženi, infantilni, bolesno ljubomorni…

Malo-pomalo, situaciju će preokrenuti naglavačke: na sebe će uzeti ulogu žrtve, a vas proglasiti za neuračunljivu. Još ćete mu se i izvinjavati…

Ne zaboravite, njegov cilj je da ima što više žena pod kontrolom, a svaka mu služi za po nešto: jedna za finansije, druga za posao, treća kao služavka, a sve za društvo i seks.

Najčešće je u pitanju osoba koja u detinjstvu nije mogla ništa da kontroliše i često se osećala napušteno i odbačeno. Upravo zato je prosto opija mogućnost kontrole nad drugima.

Najbolje bi bilo prekinuti svaki kontakt s „emotivnim psihopatom“ i ne nasedati na njegove vrhunske manipulacije i posipanja pepelom. Imajte na umu da se on sve vreme poigravao vašim najdubljim osećanjima samo zarad sopstvenog osećaja moći i kontrole i da je u potpunosti lišen griže savesti.

Ne smete, dakle, biti slab protivnik – budite nadasve sigurni u sebe i ne popuštajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.