Ispraznite novčanik: Ovo sigurno čuvate u njemu i tako gubite novac

Odjednom više nema novca u novčaniku, kako to? Možda nesvesno pravite ove greške i time privlačite negativnu energiju i siromaštvo.T

Novčanik je naš svakodnevni pratilac, koji služi kao skladište za naš novac, kartice i druga važna dokumenta. Međutim, određene navike i stvari koje držimo u njemu mogu oterati novac i doneti finansijske probleme.

Nered i haos

Jedan od glavnih faktora koji može da izbaci novac iz vašeg novčanika je nered. Novčanik pun nepotrebnih računa, starih papirića i beskorisnih kartica može stvoriti osećaj haosa. To dovodi do toga da ne možemo jasno da vidimo koliko novca imamo i gde ga trošimo.

Preporučuje se da redovno čistite novčanik i da u njemu držite samo osnovne stvari. Organizovan novčanik pruža bolji pregled finansija i pomaže u sprečavanju nepotrebnih troškova.

Stari i nevažeći predmeti

Novac se može oterati i starim i nevažećim stvarima koje se drže u novčaniku. Ovo uključuje istekle poklon kartice, stare vizit karte i članske kartice koje više ne koristite.

Takvi predmeti zauzimaju prostor i stvaraju osećaj zastarelosti. Da biste privukli svežu energiju i pozitivne finansijske tokove, važno je izbaciti iz novčanika sve što je beskorisno ili je isteklo.

Simbolika i sujeverje

Neki ljudi veruju da određeni predmeti ili simboli u novčaniku mogu odbiti novac. Na primer, kaže se da prazan novčanik simbolizuje nedostatak i donosi finansijske probleme. Loše stanje novčanika, poput pocepanih ili oštećenih delova, simbolizuje nered u finansijskom životu.

Takođe se veruje da određene boje novčanika, poput crne, treba pažljivo birati, jer se kaže da simbolizuju stagnaciju novca. Nasuprot tome, kaže se da crveni novčanik privlači bogatstvo.

Prekomerna upotreba kreditnih kartica

Novčanik pun kreditnih kartica može doprineti finansijskom stresu. Kreditne kartice olakšavaju impulsivne kupovine i mogu nas brzo dovesti u dugove. Iako je zgodno imati jednu ili dve kartice za hitne slučajeve, previše kreditnih kartica može dovesti do prekomerne potrošnje.

Važno je ograničiti broj kartica u novčaniku i redovno pratiti njihove troškove kako biste izbegli nepotrebna finansijska opterećenja.

Nedostatak gotovine za hitne slučajeve

Prazan novčanik bez gotovine za hitne slučajeve može doneti osećaj nesigurnosti i finansijski stres. Uvek je dobro imati nešto gotovine za hitne slučajeve, što vam omogućava da izbegnete korišćenje kreditnih kartica i dodatne troškove.

Mala količina gotovine u vašem novčaniku može pružiti osećaj sigurnosti i smanjiti potrebu za impulsivnom kupovinom.

Loša organizacija važnih dokumenata

Važna dokumenta kao što su lična karta, vozačka dozvola i medicinska knjižica treba da se čuvaju na uredan način. Ako su ovi dokumenti pomešani sa fakturama i nepotrebnim papirima, brzo može postati zbunjujuće i teško ih pronaći kada vam zatrebaju.

Loša organizacija može dovesti do nepotrebnih troškova, kao što je plaćanje novih dokumenata ili zakasnele naknade zbog izgubljenih faktura.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.