Isprobajte novu metodu: Trik sa 2 prsta uspavaće vas za minut!

Da li i vi patite od nesanice? Prisiljavanje tela da spava manipulacija je poznata svima, posebno ako ujutru treba da se probudite rano i izgledate sveže.

Ali zašto je mnogim ljudima toliko teško zaspe noću? Problemi sa spavanjem mogu proizaći iz navika, dnevnog rasporeda i načina života. A nekima je teško da se naspaju zbog stalnog stresa povezanog sa njihovom životnom situacijom ili fazom, poput menopauze, ili odgovornim radom. Stoga je potrebno naći način kako brzo zaspati i ne patiti od gledanja u plafon ili ekran telefona.

Jaka napetost tela uzbuđuje nervni sistem, pa je nesanica zagarantovana ljudima koji se bave zahtevnim fizičkim aktivnostima ili sportom posle osam sati uveče. Čak i ako je to jedini slobodan termin u vašem rasporedu, probajte da te zadatke pomerite za ranije, posebno ako dolazite sa posla i veoma ste umorni, piše Sensa, a prenosi Magazin Novosti.

Metoda 1 – premotavanje filma unazad

Izaberite svoj omiljeni film kog se dobro sećate i počnite da ga zamišljate od kraja do početka. Dosledno ponavljajte sve scene u glavi, kao da premotavate film – unazad. Zapamtite, što se više detalja sećate, brže ćete zaspati. Ova tehnika se može uraditi i uz pomoć knjige, ili možete da se setite kako vam je prošao dan, samo obrnuto.

Metoda 2 – trik sa 2 prsta i efekatom do jutra

Iznenađujuće, naizmenični udisaji i izdisaji kroz svaku nozdrvu pomažu vam da se smirite i zaspite. Palac treba da pokrije desnu nozdrvu, a domali prst – levu.

Udahnite kroz levu nozdrvu i zadržite dah, a izdahnite kroz desnu. Napravite tri udaha i izdaha sa svake strane, a biće još bolje ako zatvorite oči.

Trik sa 2 prsta će vam pomoći da se brzo opustite i zaspite. Traje 1 minut, a ima efekat celu noć, do jutra. Nakon što izvedete ovu vežbu, opustićete se brzo i zaspati lako.

Ipak, ukoliko patite od hronične nesanice, trebalo bi da se obratite specijalisti za pomoć.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.