U trendu

Iz jednog lokala u drugi – iz učtivosti

Prvi sastanak ne pođe uvek onako kako biste želeli. Ne govorimo ovde o nasilju, o tome da ste ugroženi, samo o tome da se desi da vam se osoba s kojom ste izašli ne dopadne nešto posebno. Tada je sasvim u redu učtivo okončati izlazak.
Zainteresovala vas je neka osoba, pomislili ste da bi tu moglo nešto da bude, pa ste s tom osobom i izašli. I niste nešto oduševljeni. Ne radi se o tome da je ta osoba nekakav "ludak", nije nepristojna, normalno se ponaša, da vam je kolega ili komšija, ne biste imali ništa protiv nje. Samo, prilično ste sigurni da vas ta osoba ne zanima za ljubavnu vezu, i kako veče odmiče, sve ste sigurniji u to. Nije ta osoba kriva, niko nije kriv, ništa se neprijatno ne dešava, samo vam interesovanje sve više opada i želite da se stvar završi pa da odete kući i radite nešto zanimljivije. Ali, ta osoba predloži da iz lokala u kome ste odete na neko drugo mesto i, pošto se ništa stvarno loše ni odbojno nije desilo, vi iz učtivosti pristanete. I možda i dobar deo noći provedete s tom osobom koja vas zapravo ne zanima, jer vam je neprijatno da okončate izlazak s osobom koja vam ništa nije skrivila, ništa pogrešno nije uradila, samo vas, eto, ne zanima.
Ovakve stvari se dešavaju prilično često. Ako se neko ponaša odbojno, nije posebno teško "otkačiti" tu osobu bez griže savesti, ali ako je neko u principu sasvim u redu kao osoba, bude nam neprijatno. Neprijatno jeste, ali bi sastanak koji je izgubio svoju svrhu (da se bolje upoznate s osobom koja bi vas mogla zanimati kao prijatelj ili partner/partnerka) trebalo okončati, jer produžavanjem ništa pozitivno ne postižete.
Kako to, ništa pozitivno? Pa učtivi ste, zar ne? Ta vrsta učtivosti nikom nije zaista potrebna. Ukoliko se osoba s kojom ste izašli interesuje za vas više nego vi za nju, time što sastanak traje li traje dajete joj lažnu nadu, i biće više povređena jednom kad shvati da ste praktično celu noć proveli s njom, a ne nameravate nikakav odnos – šta ste je zavlačili toliko? A moglo bi da se desi da i ta osoba u toku večeri shvati da se ne interesuje za vas, ali joj je neprijatno da okonča sastanak, i nada se da ćete to učiniti vi. Učtivi vi, učtiva ta osoba, učtivo zajedno cele noći želite da se sastanak već jednom završi.
Dakle, ako ne ide, ne ide. Ne kažemo da treba naglo i grubo okončati sastanak, niti da treba brzopleto zaključiti da ne ide jer niste smesta osetili "žestoke varnice" – biti nesiguran da li bi tu nešto moglo da bude nije isto što i biti prilično siguran da vas ta osoba ne zanima, samo ne znate kako da završite s tim. Šta učiniti? Odabrati trenutak kada niste usred nečega – nije vam tek stiglo piće ili hrana, osoba s kojom ste izašli nije usred priče o nečemu – izviniti se (najčešće je sasvim dovoljno reći da sutra rano ustajete, nema veze ni ako je sutra vikend, moguće je i vikendom imati neke obaveze), i završiti izlazak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar