U trendu

Jedemo ih svaki dan, a pojma nemamo šta mogu da nam urade: Evo kada nikako ne smete konzumirati jabuke

Jabuke su poznate po tome što poboljšavaju varenje, rešavaju problem zatvora, jačaju imunitet, smanjuju rizik od dijabetesa i holesterola, a korisne su i za zdravlje zuba.

Takođe, bogate su vitaminom C. Prema istraživanju „Harvardske škole javnog zdravlja”, jedna jabuka sadrži oko 95 kalorija, nema masti, ali ima 1 gram proteina, 25 grama ugljenih hidrata, 19 grama prirodnih šećera i 3 grama vlakana.

Ono što većina ljudi ne zna je da postoji određeno vreme kada jedenje jabuke može biti kontraproduktivno za telo.

Kada nije dobro jesti jabuke?

Najgora opcija je jesti jabuku noću, kada se metabolizam usporava i telo ulazi u fazu odmora. U tom trenutku, telo ne može pravilno da svari hranljive materije iz jabuke, tako da ih ne može u potpunosti iskoristiti, što znači da ne dobijate sve koristi od nje, navodi b92.

Najbolje vreme za konzumiranje jabuke je jutro. Visok sadržaj vlakana u jabukama doprinosi zdravom funkcionisanju digestivnog sistema, što može produžiti osećaj sitosti između obroka. Takođe, važno je napomenuti da ako pojedete jabuku nakon vežbanja, vaše telo možda neće efikasno apsorbovati hranljive materije iz nje. To je zato što su telu potrebni proteini za popravku mišića i ugljeni hidrati za energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.