Jednostavan matematički zadatak za osnovce posvađao ljude: Znate li vi rešenje?

Dokažite da ste nepobedivi u matematičkim izazovima i rešite ovaj zadatak za osnovce koji je mnogim odraslima zadao puno muka.

U ovom matematičkom izazovu, testiraćemo vašu sposobnost da rešavate složene zagonetke.

Takođe nema vremenskog ograničenja, tako da možete dugo razmišljati o odgovoru. Ali imajte na umu da morate uzeti u obzir određena aritmetička pravila kako biste izbegli grešku.

Da biste sve šanse stavili u svoju korist, toplo se preporučuje da se koncentrišete što je više moguće. Eliminišite sve što vas ometa i što će vam verovatno smetati da se koncentrišete. Ako je potrebno, sedite na mirnom mestu.

Koje su prednosti rešavanja ovakvih zadataka?

Matematičke zagonetke nude mnoštvo prednosti. Oni imaju za cilj da doprinesu razvoju kritičkog mišljenja, poboljšanju matematičkih veština, jačanju rešavanja problema.

Da ne pominjemo da je uključena i istrajnost. Oni takođe promovišu samopouzdanje, radoznalost i praktičnu primenu matematike. Pored toga, mogu biti društvena aktivnost, podsticati saradnju i prijateljsko takmičenje.

Odgovor:

Evo rešenja jednačine 92÷2×3+5-9

Rešenje jednačine je: 134. Da biste došli do tačnog rešenja, zapamtite da pratite redosled operacija. Evo koraka koje treba pratiti:

Podelite 92 sa 2, što je jednako 46.
Pomnožite 46 sa 3, što daje 138.
Dodajte 5 na 138, što daje 143.
Na kraju, oduzmite 9 od 143 da biste dobili konačni rezultat od 134.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.