U trendu

Kako da uvek imate para: 5 najboljih načina za privlačenje novca

U celom svetu ljudi imaju različita uverenja o običajima i ritualima za privlačenje novca. Svima je poznato staro kinesko verovanje da pare treba držati u crvenom novčaniku, ali iz Japana stiže drugačije pravilo.

1. Novac treba držati u belom novčaniku

Najbolje bi bilo da bude od zmijske kože, premda je ovo najskuplja varijanta. Verovanje se povezuje sa japanskom boginjom bogatstva, Benten, koja je nekad uzimala obličje bele zmije. Vremenom se ova priča proširila toliko da sada svi koji žele da privuku novac drže bar nešto para u belom novčaniku.

2. Držite bar jednu biljku novca u kući

Više biljaka nosi ovaj popularni nadimak. Među njima je čuvena „dolar“ biljka, ali i zlatni bršljan prati uverenje da privlači bogatstvo. Morate dobro da pazite da na biljci nema suvih listova, jer će onda novac odlaziti iz kuće.

3. Stavite obavezno novčić u džepove nove garderobe

Kad god kupite nešto novo od odeće, stavite po novčić u svaki džep. Ovo je staro sujeverje koje prati i poslovica „slično se sličnom raduje“ ili „sličnosti se privlače“.

4. Nikad ne stavljajte novac na pod

Suprotno našem uverenju da treba baciti novčiće u ugao nove kuće ili radnje, u feng šuiju se ne savetuje da bilo šta što sadrži novac stavimo na pod. To važi i za tašnu ili novčanik.

5. Nikad nemojte da zviždite u kući

Ovo verovanje potiče iz Evrope, ali se proširilo po celom svetu. Smatra se da zviždanje privlači negativnu energiju i zle sile koje će vam oduzeti imanje. Nekada se govorilo „ne zviždi, privući ćeš miševe u kuću“. Opasne štetočine koje mogu da upropaste kućnu zalihu hrane sada su simbol za oticanje bogatstva iz kuće, piše Lepa&Srećna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.