Kako reći prijatelju da ima neprijatan miris, a da vas ne zamrzi: Tajna kulturnog pristupa!

Kako na kulturan način reći prijatelju da ima neprijatan miris? Tajna je u ovakvom pristupu.

Letnji meseci donesu visoke temperature i znojenje, što ponekad dovodi do neprijatnih telesnih mirisa kod ljudi. Ukoliko primetite da vaš prijatelj ima ovaj problem, važno je da mu to kažete na taktičan i kulturan način.

Znojenje je prirodna pojava i ne znači da neko ne vodi dovoljnu brigu o sebi. Neprijatan miris nastaje kada bakterije na koži razgrađuju znoj. Razni faktori, kao što su učestalost znojenja, klima i vlažnost vazduha, utiču na pojavu ovog problema.

Kako bi se izbegle neprijatne situacije, razgovarajte sa prijateljem u privatnosti. Budite direktni, ali taktični. Možete reći nešto poput: „Možemo li na trenutak popričati o nečemu malo neprijatnom? Primetio sam da se možda boriš sa neprijatnim mirisom i hteo sam da vidim kako mogu da pomognem.” Ili: „Znam da može biti mnogo razloga za neprijatan telesni miris. Da li si svestan toga i postoji li nešto što mogu da uradim da pomognem?”.

Važno je ne preterati u objašnjavanju jer bi to moglo povećati njihovu nelagodu. Takođe, budite podrška i recite im da ste i sami možda imali sličan problem. Ovo može pomoći da se razgovor učini manje neprijatnim i brzo pređe na drugu temu.

Osoba može osetiti sramotu, ali to je normalno. Pružanje podrške i pokazivanje razumevanja može pomoći u ublažavanju te neprijatnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.