U trendu

Koje od ova dva lica se smeje? Vaš odgovor otkriće kakvi ste zapravo

Psiholozi su dugo bili opčinjeni testovima ličnosti i optičkim iluzijama jer pružaju vredan uvid u funkcionisanje ljudskog uma. Da biste uradili ovaj test, sve što treba da uradite je da pažljivo pregledate sliku i izaberete koje je lice srećno. Vaš odgovor će pružiti informacije o tome kako vaš mozak funkcioniše.

Odaberite sliku ove dvojice za koju mislite da ima srećnije lice. Donesite odluku što je pre moguće. Početni izbor je najvažniji. Koje god lice da odaberete, ono može mnogo reći o vašem mentalnom zdravlju i ličnosti. Ako se prethodno pomenuti pojam upotrebi, biće intrigantno saznati da li je naša obrada vizuelnih prikaza levo ili desno.

Ako izaberete lice A

Verovatno vam je dominantna leva strana mozga ako mislite da lice na slici A izgleda srećno. To ukazuje da životu i svemu u njemu pristupate na veoma metodičan i realističan način. Dajete mozgu prioritet nad srcem. Stvarima pristupate veoma logičnim načinom razmišljanja. Možete i kritički razmišljati. Uživate u alternativnim pogledima na stvari kako biste bili sigurni da su vaši nalazi tačni.

Ako izaberete lice B

Pokazuje koliko ste kreativni ako odaberete sliku B. Imate jak subjektivni stav i uživate u izražavanju. Pokušavate da od svega napravite nešto sveže i imate neverovatan maštovit um. Vi niste tipičan direktan tip. Vaš um je živopisna slika.

Šta donosi ovaj zaključak?

Pojam dominacije levog ili desnog mozga je onaj koji je poznat u naučnoj zajednici. Ova ideja smatra da iako je razmišljanje primarna funkcija mozga, svaka komponenta mozga je napravljena da funkcioniše drugačije. Postoji i tvrdnja da ljudi više naginju jednoj školi mišljenja nego drugoj. Pojedinci koji se smatraju levičarima imaju tendenciju da gledaju na svet pragmatičnije, logičnije i nepristrasnije. S druge strane, osobe sa desnim mozgom pridaju veću vrednost intuiciji i usvajaju subjektivniji stav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar