Koža vašeg lica biće opet mladalačka ako iz upotrebe izbacite ovu jednu stvar

Pet promena koje se dešavaju kada prestanete koristiti šminku: Evo kako se lice i koža mogu promeniti bez hemikalija.

Žene koje su odlučile da se oslobode šminke primetile su značajne promene na svom licu, pokazuje istraživanje sprovedeno u saradnji sa kompanijom „Kenabo“, koja se bavi proizvodnjom kozmetike, prenosi avaz.ba.

Otkrijte pet ključnih promena koje su primetili korisnici.

1. Oslobađanje od maski

Dok su se šminkale, žene su se navikle na jedan određeni izgled u ogledalu, ali bez šminke, često vide nekog potpuno drugačijeg. Istina je i obrnuta – nakon dužeg perioda bez šminke, njihovo našminkano lice može delovati kao da pripada strancu.

2. Zdravija koža

Mnogi kozmetički proizvodi mogu isušiti kožu i naneti joj štetu. Lice bez šminke zahteva samo zaštitu od UV zračenja i jednostavnu negu koja doprinosi prirodnom izgledu.

3. Mlađi izgled

Istraživanja pokazuju da žene srednjih godina mogu izgledati mlađe bez teške šminke, dok mlađe žene koje preteruju sa šminkom često deluju starije. Prirodan izgled može dodatno osvežiti vašu pojavu.

4. Prirodna privlačnost

Lice bez šminke može delovati prijatnije i toplije u interakciji sa drugima u poređenju sa jakom šminkom, koja može stvarati distancu.

5. Lakša svakodnevna rutina

Bez svakodnevne teške šminke, potrebno je manje vremena za negu kože, a ona može bolje da se oporavi. Redovno umivanje i korišćenje kvalitetne kreme često su dovoljni za održavanje zdrave kože.

Odluka da se izuzmete iz svakodnevne upotrebe šminke može biti izazovna, ali mnogi ističu da se isplati zbog zdravijeg i prirodnijeg izgleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.