U trendu

Kuvari otkrivaju koju hranu nikad ne naručuju u restoranima

U restoranima izbegavajte da naručujete ovu hranu…

Nekoliko vrhunskih kuvara je za Huffpost otkrilo koja predjela nikada ne naručuju u restoranima.

Tanjiri sa sirom i krekerima

Chef Niki Filds rekla je da je bolje izbegavati jednostavne plate sa sitom i krekerima, ponajviše jer je to lako pripremiti i sam. “Zanimljivije je napraviti vlastiti tanjir i izabrati stvari koje stvarno voliš“.

Takođe dodaje da sir na takvim platama možda i nije svež ili onakav kakav volite da bude.

Prženi štapići mocarele

Kuvarica Meri Kirnan kaže da uvek preskače ovo predjelo jer ima utisak da količina nikada ne odgovara ceni koju plaćate. Osim toga, objašnjava i da ovu odluku temelji na ishrani, jer iako se može zadovoljiti samo jednim štapićem, najčešće ih pojede sve.

Ali, ako restoran radi nešto kreativno za izradu ovih štapića, poput upotrebe domaćeg sira i slično, kaže da bi to rado probala.

Prokelj

Ako nije jesen ili zima, bolje je preskočiti predelo od prokelja, navodi chef Randal Brud. “Prokelj su jesenje-zimsko povrće i najbolje ih je poslužiti tokom tih sezona.”

Pržene lignje

Chefovi su podeljeni po pitanju ovog jela. Brud navodi da su pržene lignje svuda iste i da je jedina razlika u umaku. Međutim, Kirnan se ne slaže s njim. Ona navodi da ih naručuje uvek kada restoran želi da ih pripremi prema njenim željama, prenosi N1.info.hr.

“Sklona sam da naručujem stvari koje sama ne bih napravila kod kuće, a pržene lignje spadaju u tu kategoriju. Naručiću ih prvi put i ako vidim da restoran zna pravilno pripremiti ovo jelo, onda sam spremna da ga naručim opet”, rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)