U trendu

Lagala da je rodila desetorke?!

Tvrdnje da je Južnoafrikanka Gosijme Sithol rodila desetorke početkom juna nisu tačne, utvrdila je zvanična istraga, piše BBC.

Ni u jednoj bolnici u provinciji Hauteng ne postoje dokumenti koji potvrđuju rođenje desetorki, saopštile su lokalne vlasti.

Rezultati lekarskih pregleda pokazali su da Sithol čak nije bila ni trudna poslednjih meseci.

Sithol (37) se trenutno nalazi na stručnom posmatranju na osnovu propisa o mentalnom zdravlju i dobiće svu potrebnu podršku i negu, prenosi BBC.

U saopštenju lokalnih vlasti ne otkrivaju se razlozi zašto je žena izmislila priču o rođenju desetorki.

Neobičnu vest prvo je objavio sajt Pretorija Njuz, u vlasništvu Indipendent Onlajn grupe (IOL) i ovaj medij i dalje ostaje pri prvobitnoj informaciji.

Pretorija Njuz je prvobitno objavila da se Sithol porodila 7. juna u lokalnoj bolnici Stiv Biko, a da osoblje nije bilo pripremljeno.

Ovaj medij optužio je bolnicu i lokalne zdravstvene vlasti da pokušava da zataška slučaj nebrige.

Lokalna vlast odbacila je te tvrdnje i najavila da će preduzeti pravne korake protiv Pijeta Rapmpedija glavnog i odgovornog urednika sajta Pretorija Njuz kao i protiv IOL grupe.

Sithol, koja ima šestogodišnje blizance i njen partner Teboho Tsotetsi žive u gradu Tembisi koji pretežno naseljava radnička klasa u provinciji Hauteng nedaleko od Johanesburga.

Kako izveštava Pretorija Njuz, išli su u istu crkvu kao i Rampedi, gde su ga u decembru i upoznali.

Rampedi je navodno u maju intervjuisao par, koji mu je saopštio da očekuju osmorke, a na fotografiji se čak vidi da je Sithol u poodmakloj trudnoći.

Pretorija Njuz je 8. juna objavio vest o rođenju deset beba, navodeći Tsotetsija kao izvor.

On je kasnije izjavio da je od partnerke dobijao poruke u kojima mu je to saopštila, rekavši da nije smeo u bolnicu zbog pandemijskih mera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.