U trendu

Mesec dana pila je vodu na prazan želudac, evo šta se dogodilo

Među Japancima je veoma rasprostranjena takozvana terapija vodom, koja se smatra receptom za postizanje dugog i zdravog života. Terapija je zapravo vrlo jednostavna jer vodu treba piti samo na prazan stomak.

To je široko rasprostranjen ritual za koji se kaže da je koristan za razne zdravstvene probleme, uključujući probleme sa srcem, artritis, regulisanje telesne temperature i krvnog pritiska, kao i održavanje zdrave telesne težine.

Jedna žena odlučila je da isproba japanski ritual i za portal Bright Side opisala šta se dogodilo kada je mesec dana pila četiri čaše vode na prazan stomak. „Došla sam do tačke u životu kada sam mislila da ne mogu da imam manje energije, lošiju kožu i kosu“, rekla je ona i dodala da njeno telo jasno šalje signale da nešto nije u redu. Morala sam nešto da uradim i tako sam videla naviku koja je rasprostranjena među Japankama – piti vodu na prazan stomak“.

Metoda nalaže da prvo popijete četiri čaše vode ujutru na prazan stomak. Morate ih popiti pre nego što operete zube, a prvi dnevni obrok možete da pojedete tek 45 minuta kasnije. Osim što piju vodu ujutru, Japanci savetuju da se ne pije i ne jede najmanje dva sata posle svakog obroka. Žena je odlučila da i sama isproba ovu jednostavnu metodu.

Šta se desilo posle mesec dana?

Samo nekoliko dana nakon što je započela ovu dnevnu rutinu, počela je da se oseća bolje. Metabolizam joj se ubrzao i više nije bila tako često gladna. Kako je to opisala, njena želja za stalnim grickanjem je nestala i osećala se kao da ima više energije.

Ubrzo je primetila da je počela da gubi višak kilograma, a kako je imala više energije, počela je češće da vežba. Zbog povećane hidratacije, njena koža je takođe postala svetlija, a kosa zdravija. Kako je opisala, ranije su joj nokti bili jako lomljivi i morala je da ih seče dva puta mesečno, ali sada se ne lome tako često.

Kaže da joj je ojačao i imunološki sistem i da više nije bolesna kao ranije, prenosi N1.info.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.