U trendu

Mislite da znate da pravilno pozovete lift? Evo kako se on zaista koristi

Iako nam neke stvari deluju krajnje logično, poput pravilnog korišćenja lifta, postoje osobe koje zaista ne znaju pravilno da koriste, odnosno da pozovu lift. Rezultat toga je dugo čekanje lifta i sve „kraći živci“.

Naime, postoji nekoliko jednostavnih pravila kada je lift u pitnju.

Kada stojite na prizemlju i želite da se, na primer, popnete na peti sprat, a pored vas se nalaze dva dugmeta, jedno sa znakom gore i drugo sa znakom dole, ili ste na šestom spratu i želite da se spustiti na prizemlje, koje dugme ćete pritisnuti?

Odgovor je prilično jednostavan. Ukoliko želite ići gore, pritisnite dugme za gore, a kada želite da siđete na donje etaže, pritisnite dugme za dole. Dakle, ukoliko želite da vam lift dođe brže, nemojte nekontrolisano pritiskati dugmiće

Kada uđete u lift, sa strane ćete naći i kontrolnu ploču gde možete izabrati na koji sprat idete. Osim toga, postoje i dva dugmeta za zatvaranje i otvaranje vrata. Njih možete koristiti ukoliko želite da brže zatvorite vrata lifta i uputiti se nagore ili nadole ili pak da nekome kome su se vrata lifta zatvorila pred nosom otvorite vrata, prenosi Klix..

Dugme sa zvonom koristite u slučaju nužde. Na primer, ukoliko se zaglavite u liftu ili se lift pokvari ili zapali.

Stop dugme koristi da zaustavite lift ukoliko on ne radi dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar