U trendu

Može i bez ispijanja kafe: Evo kako najbolje da podignete energiju i razbudite organizam bez kofeina

Kofein često uzrokuje iscrpljujući začarani krug – prvo nas „podigne“, ali nekoliko sati nakon toga sledi „pad“ i potreba za novom dozom kofeina.

Probajte pet super jednostavnih trikova za podizanje energije bez kafe. Lako ćete se razbuditi, a ubrzo će vam energija biti na maksimumu.

Izložite se prirodnom dnevnom svetlu

Kad se probudite, pokušajte da dobijete što je više moguće prirodnog dnevnog svetla. Ne morate izlaziti napolje, dovoljno je da otvorite prozore i pustite svetlost unutra.

Alarm držite dalje od sebe

Ukoliko vam je alarm tik uz krevet, jednostavno ćete ga isključiti i vratiti se spavanju. Ali ako ostavite alarm malo dalje, moraćete da ustanete da biste ga isključili. A kad ustanete, najteži deo ste obavili.

Izbegavajte “skrolovanje” po društvenim mrežama

Koliko god to bilo primamljivo, uzimanje telefona u ruke i pregledavanje društvenih mreža može omesti rad mozga i naterati telo da preskoči važne faze budnosti i dovesti vas pravo u delta fazu. To bi moglo da podstakne i stresne reakcije, ako počnete da odgovarate na poruke ili čitate nešto negativno.

Pripremite odeću za trening i odradite vežbe

Adrenalin koji daje vežbanje najbolje će vas probuditi, pa čak i podstaći hormon sreće. Ali može biti teško da ustanete ranije kako biste odradili vežbe. Zato pripremite odeću za trening prethodne večeri i kad ustanete da isključite alarm odmah je obucite.

Držite se redovnog rasporeda

Obrazac spavanja je najvažniji, pa ne bi bilo loše da ga se stalno pridržavate. Jednom kad ga ustanovite biće vam lakše ujutru da ustajete, piše “Metro”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar