U trendu

Mučite se da zaspite? Isprobajte ovu metodu, kažu da je ČUDOTVORNA

Kvalitet vašeg sna veoma je važan. Jedno novo istraživanje pokazuje da 70 posto ljudi ne spava dovoljno dobro. Međutim, možda ćete konačno dobiti odmor kakav zaslužujete uz neke male trikove i promene u navikama.

Dr Majkl Breus rekao je da bolji san počinje izgradnjom doslednih rutina, uključujući buđenje u isto vreme svaki dan, čak i vikendom. Pojasnio je da cirkadijalni ritam utiče na probavu, san i spoznaju. Zbog toga su kvalitetan san i rutina toliko važni za celokupno zdravlje. Dobra vest je da možete zaspati vrlo brzo uz nekoliko dubokih udaha.

Tehnika disanja 4-7-8

Doktor je kazao da uradite ovu jednostavnu stvar ako se probudite usred noći i ne možete da se smirite i opustite. Prvo udahnite brojeći do četiri. Zatim držite dah brojeći do sedam. Na kraju izdahnite dok brojite do osam.
Ova tehnika smanjuje broj otkucaja srca usred noći. To pruža umirujući osećaj koji olakšava povratak u san.

Ograničite unos alkohola i kofeina, takođe rashladite spavaću sobu

Dr Breus takođe savetuje da kasnije tokom dana izbegavate da pijete kofein. Pokušajte da osigurate šest do osam sati između spavanja i poslednje doze kofeina.

„Važno je i ograničiti unos alkohola pre spavanja. Iako vam alkohol može pomoći da zaspite, on takođe može ometati neke faze sna“, upozorio je doktor Breus.

Ako želite da zaspite u što kraćem roku, ključno je da osigurate odgovarajuću temperaturu u spavaćoj sobi. Preporučena temperatura spavaće sobe trebalo bi da bude ispod 20°C

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar