Naučno dokazano: Ova pesma smanjuje stres i anksioznost za 65 odsto!

Kada vam stvari postanu teške na poslu, u školi ili u vezi, braku, važan je svaki savet za smanjenje anksioznosti. Naučnici su otkrili koja pesma smanjuje stres za 65 odsto.

Neurolozi iz Velike Britanije istražili su koje melodije će vam pružiti najviše mira.

Studija je sprovedena na učesnicima koji su pokušali da reše teške zagonetke što je brže moguće dok su bili povezani sa senzorima. Slagalice su izazvale određeni nivo stresa, a učesnici su slušali različite pesme, dok su istraživači merili moždanu aktivnost kao i fiziološka stanja koja su uključivala puls, krvni pritisak i brzinu disanja.

Prema doktor Dejvidu Levis Hodžsonu, koji je sproveo istraživanje, jedna pesma je proizvela veće stanje opuštenosti od bilo koje druge muzike koja je do danas testirana.

Slušanje pesme “Weightless” rezultiralo je zapanjujućim smanjenjem ukupne anksioznosti učesnika za 65 odsto i smanjenjem njihovih stopa fiziološkog stresa za 35 odsto.

Grupa koja je stvorila pesmu, Marconi Union, učinila je to u saradnji sa zvučnim terapeutima. Njegova pažljivo uređena harmonija, ritam i bas linije pomažu usporavanju pulsa slušaoca, smanjenju krvnog pritiska i nižim nivoima hormona stresa kortizola.

Pesma je toliko efikasna, da su mnogi postali pospani i savetuje se da ne vozite dok slušate pesmu, jer to može biti opasno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.