Ne dolazi vam san na oči? Uz ovu metoda zaspaćete u roku od 120 sekundi

Nesanica je problem s kojim se mnogi susreću, a još je gore kada znate da ujutru treba rano ustati.

Problema sa spavanjem veći je ako ste taj dan doživeli neki stres, a zbog kog ćete teško zaspati. Međutim, postoji rešenje i za taj problem.

Reč je o tehnici koja će vam pomoći da zaspite u roku od dva minuta, a testirala je čak i vojska. U knjizi ‘Relax and Win: Championship Performance’ detaljno se opisuje metoda koju koriste američki vojnici, a koja će svakome pomoći da zaspi u roku od 120 sekundi.

Iako je objavljena još 1981. godine, metoda je u poslednje vrme postala vrlo popularna pošto je knjiga objavljena na internetu. Tehnika je uspešna u 96 posto slučajeva, a potrebno je vežbati je šest nedelja, prenosi Večernji list.

Kako funkcioniše?

Nakon što legnete, potpuno opustite mišiće svoga lica, uključujući i jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Potpuno opustite ramena pre nego što spustite prvo jednu ruku, a potom i drugu bočno uz telo. Izdahnite, opustite grudi, a zatim i noge počevši od bedara prema listovima. Nakon desetak sekundi u potpuno opuštenom stanju, očistite svoj um od svih misli. To je lako reći, ali u praksi je mnogo teže.Zbog toga možete na primer zamisliti da ležite u čamcu na mirnom jezeru sa  plavim nebom iznad vas ili pak u crnoj baršunastoj visećoj ležaljci u tamnoj sobi. Ponavljajte reči ‘ne misli, ne misli, ne misli’ desetak sekundi.

Ovaj postupak potrebno je ponavljati svakog dana šest nedelja, a posle toga ne bi trebalo da više imate problema s dolaskom sna na oči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.