U trendu

„Ne reci Bogu da imaš problem, reci problemu da imaš Boga“ – Slavni Paolo Koeljo objasnio kako da prevaziđemo i najveće strahove

Slavni pisac Paulo Koeljo kaže: „Svaka osoba doživljava strah u trenutku, kada može da promeni svoju sudbinu.“ Ova vrsta straha se dešava kada je pred vama velika odluka. Važno je da se otarasite straha koje ta promena nosi sa sobom.

Tako ćete jedino biti slobodni.

Sledeća mudrost kaže „Ne reci Bogu da imaš problem, reci problemu da imaš Boga“. Trebamo da budemo spremni da beremo plodove naših sopstvenih misli i akcija, ali je važno u svemu tome da imamo optimizam i olakšamo sebi potencijalne poteškoće, piše Infopult.

Kako bi lakše spoznali emociju straha, prepričaćemo jednu zanimljivu ali korisnu priču. Zver šeta šumom, lisica ide prema njemu. „Nemaš sreće, dođi večeras u moju kuću, poješću te.“ Lisica je odmahnula glavom, briznula u plač i otišla da se oprosti od rodbine.

Zver ide dalje, a vuk trči ka njemu. „Dođi kod mene, u utorak naveče, spremiću od tebe večeru.“ Vuk klimnu glavom, spusti glavu i ode svom čoporu da kaže tužnu vest. Malo kasnije, zver je srela medveda. „Upisujem te za sredu. Ti ćes biti moja večera“.

Medved je potrčao da napiše testament u jazbinu. Zec ide stazom, čudovište ga sretne i reče mu: “ Dođi kod mene u četvrtak, zapravo ne, u petak ujutro, medved je veliki potrebno mi je vremena da ga svarim. Dođi u petak ujutro, pa ću te pojesti. Imaš li pitanje“?

„Zar ne možes ti da dođeš, ja sam nešto zauzet“, upita zec.

„Ne mogu“, odgovara zver. „Ništa onda, precrtaću te sa svoje liste,“ reče zver i nastavi put.

Ne dozvolite da vas strah od nečega pokori. Kada vas strah kontrolište u velikoj mjeri, to jednostavno ne može da bude dobro za vas. Opravdani strah je u redu, ali nešto više od toga ne. Osvestite se da je isti samo u vašem umu.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar