U trendu

Ne znaju za rak i žive sto godina, razlog pripisuju konzumaciji jedne voćke

Na severu Pakistana u podnožju Himalaja, živi narod zvan Hunza ili kako ih neki zovu, Hunza ljudi. Pažnju širom sveta privlače zbog jedne činjenice. Naime, mnogi od njih dožive sto i više godina dok je prosečna starost u ostatku te zemlje 67 godina.

Međutim, nisu samo dugovečni već su izrazito zdravi i jedan su od najsrećniji naroda na svetu. Gotovo nikad nisu bolesni, a rak je za njih nepoznanica, piše Podravski.hr.

Takođe, svoje besprekorno zdravlje pripisuju karakterističnoj ishrani koja uključuje veliku konzumaciju jedne voćke. Smatra se da oni ne znaju za rak i žive sto godina jer jedu gomilu kajsija. Tačnije, u jednom periodu, ništa ne jedu 2 do 4 meseca već piju sok od kajsija. Takođe, sušene kajsije su bogate beta-karotenom i štite ćelije  od oštećenja.

Bitno za napomenuti, koštice kajsija sadrže visoke količine vitamina B-17 koji je moćan borac protiv raka. Tokom godine Hunza ljudi konzumiraju samo sirovo voće i povrće, suve kajsije, orahe i ostale orašaste proizvode bogate zdravim masnoćama, različite žitarice kao što su heljda, proso i ječam, a redovno unose i mleko, jaja i mahunarke koje su bogate proteinima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)