U trendu

Neka bes odmah nestane iz vašeg života: Ovo je 10 brzih saveta za instant smirivanje

Očuvanje mirnoće nije uvek lako, ali uz ove jednostavne i efikasne savete, možete brzo smiriti sebe za manje od 2 minuta.

Da li vas lako iznervira saobraćaj ili neposlušnost dece? Bes je prirodan, ali je važno znati kako se nositi s njim na konstruktivan način.

Nekontrolisani bes može naškoditi i vašem zdravlju i odnosima, ali uz ove savete možete naučiti kako da upravljate svojim emocijama.

1. Razmislite pre nego što progovorite

Pre nego što reagujete, dajte sebi trenutak da smireno razmislite o situaciji. Ovo će vam pomoći da izbegnete impulsivne reakcije koje biste mogli kasnije da zažalite.

2. Izrazite svoju zabrinutost kada se smirite

Kada se smirite, umesto da paničite, izrazite svoje frustracije na jasan i direktan način. Ovo će vam pomoći da se izborite sa problemom bez povređivanja drugih.

3. Vežbajte

Fizička aktivnost može smanjiti stres koji izaziva bes. Ako osetite da vaš bes raste, napravite pauzu i vežbajte ili šetajte.

4. Uzmite tajm-aut

Ponekad je potrebno da se udaljite od situacije kako biste se smirili. Dajte sebi kratke pauze tokom stresnih perioda dana.

5. Identifikujte moguća rešenja

Umesto da se fokusirate na ono što vas ljuti, razmislite o tome kako da rešite problem. Pokušajte da budete realni o tome šta možete da promenite.

6. Koristite ‘ja’ izjave

Umesto da krivite druge, izrazite svoje osećaje i potrebe jasno i direktno.

7. Ne budite ljuti

Opraštanje može osloboditi negativna osećanja koja izaziva bes i omogućiti vam da se izvučete iz začaranog kruga ljutnje.

8. Koristite humor da biste oslobodili napetost

Smeh može smanjiti stres i pomoći vam da se nosite sa izazovima na pozitivan način.

9. Vežbajte tehnike opuštanja

Duboko disanje, vizualizacija opuštajuće scene i ponavljanje umirujućih reči mogu vam pomoći da se brzo smirite.

10. Potražite pomoć ako je potrebno

Ako imate problema sa kontrolom besa, potražite stručnu pomoć kako biste naučili kako da se nosite sa svojim emocijama na zdrav način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.