U trendu

Nemojte ovo preskakati: Evo šta bi trebalo da uradite čim uđete u hotelsku sobu

Prva stvar koju većina nas uradi kada uđe u hotelsku sobu – najverovatnije posle dugog dana putovanja – jeste da uradi pogrešnu stvar, kažu stručnjaci za putovanja. Umesto da se bacite na krevet i uključite televizor, zavucite se ispod tog dušeka i uradite proveru stenica, brzu i laku proceduru koja bi kasnije mogla da vam uštedi mnogo muke, piše Njujork post.

Stenice žude za ‘toplinom, krvlju i ugljen-dioksidom’, prema američkoj agenciji za zaštitu životne sredine (EPA), i uživaju da se hrane krvlju ljudi dok spavaju. Vodič koji je objavilo Odeljenje za zdravlje i mentalnu higijenu, sa ciljem iskorenjivanja problema, opisuje životinje kao veličinu semena jabuke, rekavši da su „dovoljno velike da se lako vide, ali se često kriju u pukotinama u nameštaju, podovima ili zidovima ‘.

I kako uopšte uđu u hotelsku sobu? Lako – stopiraju, u odeći i u koferima. Stenice su postale globalni fenomen, čak su i poremetile Nedelju mode u Parizu prošle godine – francuski zvaničnici su upozorili na raširenu epidemiju u javnim prostorima, nazivajući problem „pošašću“.

Srećom, lako je izbeći problem koji bi uništio vaše sledeće putovanje u Grad svetlosti ili bilo gde – odvojite trideset sekundi da proverite mesta u vašoj hotelskoj sobi na kojima možda vrebaju pre nego što se smestite. Dakle, pregledajte čaršave i dušeke i sve što je tapacirano. Takođe, proverite uzglavlje i stolicu.

Želite da budete još pažljiviji? Ne držite svoje kofere na podu jer je većina hotelskih podova prekrivena tepisima, što je savršeno utočište za stenice. Ako nemate sreće i nađete nepozvane goste u svojoj sobi, nemojte čekati ni sekundu i obavestite upravu hotela – žaljenje na ujede insekata nakon odjave je daleko manje efektivno nego na početku vašeg boravka.

Međutim, uverite se da ste se adekvatno distancirali od problema. Ako odlučite da ne želite da napustite hotel, ali želite da promenite sobu, nemojte se seliti u sledeću sobu jer biste verovatno imali isti problem, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar