U trendu

Nije ljubomora: najveći neprijatelj svih ljubavnih veza je ovo, učinićete život srećnijim ako to popravite

Samozadovoljstvo je najveći neprijatelj zdravog odnosa u svakoj vezi.

Tokom vremena partneri često gube osećaj i potrebu da izraze svoja ljubavna osećanja. Često izgube vezu sa tim osećanjima, zaboravljaju da iskažu ljubav, smatraju da se to podrazumeva, a sve u žurbi dok se fokusiraju na svakodnevni život i obaveze.

Da biste izbegli ovakvu sudbinu, razmotrite ovo pitanje svakog dana:

Šta mogu da učinim danas da izrazim svoju ljubav prema partneru?

Ako iskreno razmišljate o ovom pitanju, svoj život i odnos možete učiniti srećnijim na više načina:

Povežite se sa onim što volite kod svog partnera. Pre nego što iskreno izrazite svoju ljubav, potrebno je da osećate tu ljubav. Razmislite o kvalitetima svog partnera: izgled, vrednosti, lični stil ili poseban kvalitet njegovog smeha ili osmeha.

Izrazite svoju ljubav. Vaša osećanja ljubavi prema partneru mogu da zagreju vaše srce, ali to ne mora nužno značiti vašem partneru ako ne preduzmete neku akciju. Ponudite zagrljaj, poljubac, kompliment ili materijalni poklon, ojačavajte svoja ljubavna osećanja i afirmišete svoju ljubav prema partneru.

Negujte pozitivnu ljubavnu vezu. Kada svakodnevno praktikujete da izražavate svoju ljubav prema partneru, učvrstićete temelj vašeg odnosa. Ovo je naročito važno kada vaš partner na sličan način reaguje na izražavanje ljubavi. Kada život ide dobro, ovaj fokus čini srećna vremena. Kada je jedan od vas ili ste oboje posebno podstaknuti, osećanje da vas partner voli može da vam pomogne u problematičnim vodama. A kada se pojavi konflikt između vas, snažna ljubavna osnova može vam pomoći da prebrodite sumnje. Takođe, izražavanje ljubavi može vam pružiti snagu da radite zajedno na ponovnom povezivanju, umesto da podležete želji da zaštitite svoj ego i „pobedite“.

Pored svakodnevnog razmišljanja o tome kako možete izraziti svoju ljubav, možda ćete želeti da postavite i ovo pitanje: na koji način je vaš partner izrazio svoju ljubav? Uživajte u tome kako vam partner izjavljuje ljubav – čak i ako njegov način nije ono što biste želeli. Smatrajte da je isto kada vam partner nudi omiljeno cveće kao kada bi rekao: „Volim te“. Ili, možda će se pobrinuti za kućne zadatke da bi vam pružio više vremena da se opustite kada biste vi više voleli da ostane u krevetu duže uživajući.

Svaki par ima razne ili slične vrste neusklađenosti, ali ono što je važno jeste da uzimate poruku ljubavi. Ako iskreno ne osećate da se poruka isporučuje, onda je od suštinskog značaja da vi i vaš partner pričate o tome i kažete šta biste u tom trenutku više voleli.

Odnosi rastu onako kako su hranjeni. Ako ste skloni svojoj vezi sa ljubavlju, vi negujete zdravu vezu. Ako prihvatate ljubavnu poruku partnera, vi negujete pozitivan rast.

Za kraj

Najbolji način za početak gajenja ljubavne veze jeste da raščistite sa sobom i počnete od sebe. Dakle, pitanje koje sada treba sebi da postavite glasi: „Šta mogu da učinim danas da bih izrazio svoju ljubav prema partneru?“

D. C.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar