Nije mu ostala dužna: Evo kako je Greta odgovorila na Putinove kritike (foto)

Vladimir Putin kritikovao je Gretu Tunberg, ali mlada klimatska aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

Putin je o Greti, između ostalog rekao i da je „loše informisana tinejdžerka“, kao i da „ne deli zajedničko uzbuđenje sa njom“.

„Niko nije objasnio Greti da je moderni svet složen i drugačiji i da ljudi u Africi ili mnogim azijskim zemljama žele da žive na istom nivou bogatstva kao u Švedskoj“, rekao je Putin tokom ekonomskog foruma u Moskvi i dodao. „Siguran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga devojka. Odrasli, međutim, moraju da učine sve kako tinejdžere i decu ne bi doveli u neke ekstremne situacije“, rekao je ruski predsednik.

Baš kao što je promenila opis na Tviteru posle kritika Donalda Trampa, mlada Šveđanka je isto uradila i sada ruskom lideru.

Umesto da direktno odgovori Putinu, Greta je promenila opis na Tviteru i ispod svoje fotografije napisala „ljubazna, ali slabo informisana tinejdžerka“.

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a korisnici Tvitera pozdravili su njenu reakciju koja je postala viralna

4 komentara
 1. milovan

  Mala je zrela za posmatranje. Ali njoj lepo.Zivi na tudj racun,ali to jei bio njen cilj. Pazi,ona se juce ispilila i komentarise Trampa i Putina.Dva najmocnija coveka sveta.A ona nema ni dana radnog iskustva. O zemljo,otvorise.

 2. AA ( americki alah)

  mala je nafurana, i sramota za ostale ekoloske aktiviste. Ispada da je samo ona na celoj planeti. Zao mi je deteta, sa tom njenom bolesti nije joj lako, a najvise zbog te svedske uobrazenosti da svima pametuju. U prirodi su izuzetno ograniceni kao nacija i sa mnogim nedostatcima

 3. Anonimni

  Greta Tunberg je dete obolelo od Aspergerovog sindroma, takve osobe dokumentovano nemaju empatiju prema bilo kome osim prema samom sebi i ne mogu da razumeju smisao kolektivnog. To se, čak može i pročitati iz nekih njenih istupa iako su brižljivo planirani i vođeni sa strane. Zaključak je, da se iza nje nalazi organizacija koja bestidno koristi bolesno dete u cilju koji je odavno raskrinkan kao nenaučan.

 4. Anonimni

  Putin zna šta radi. Greta nije za komentar.

Napišite komentar