U trendu

Nikada ne biste pogodili: Zbog ovog estetskog zahvata se žene najviše kaju

Nerealni standardi lepote i ogroman pritisak društvenih mreža doveli su do toga da je danas retko ko zadovoljan svojim izgledom. Estetska hirurgija je nikad popularnija, a predrasude o istoj su nikad veće.

Dr. Aleksandar Milenović, maksilo fascijalni i estetski hirurg iz Zagreba, pričao je za Journal.hr sa kakvim željama pacijenti dolaze u ordinaciju za estetsku hirurgiju. Dr.Milenović rekao je da nije retka pojava da žene u ordinaciju dolaze sa nerealnim željama i da moraju biti odbijene.

Zbog nedovoljno znanja pacijenti često ne znaju da li im je potrebo nešto od zahvata, nego dolaze po to jer je to sada „trend.”

„U tim situacijama požali i doktor, a imamo i nezadovoljnog pacijenta s kojim se nije dovoljno razgovaralo.”, kaže doktor.

Doktor otkriva da je estetska korekcija zbog koje pacijenti najviše zažale operacija nosa.

Operacija nosa je najkomplikovanija procedura čiji se rezultati vide tek nakon par meseci ili godinu dana, a pacijentkinje su nestrpljive i žele rezultate odmah. Još veći problem je što pacijenti na operaciju nosa dolaze zbog trendova sa društvenih mreža– prćast nos sa uzdignutim vrhom, jer rezultat često ne bude kao kod modela sa slike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.