U trendu

Niopošto ne radite ovo neposredno pred seks: Može biti opasno i po zdravlje!

Zašto biste trebali izbegavati odlazak u toalet neposredno pred seks i zašto to nije dobro za zdravlje?

Mnogi veruju da je obavezno obavljanje nužde pre seksualnog čina deo rutine za održavanje higijene. Međutim, prema urologu Davidu Kaufmanu, to je jedan od mitova koji bi trebalo preispitati, prenosi klix.ba

Kaufman ističe da, iako je važno urinirati posle seksa kako bi se isprale bakterije i smanjio rizik od infekcija urinarnog trakta, uriniranje pre samog čina može zapravo povećati taj rizik. Ovaj običaj, smatraju stručnjaci, može biti posebno štetan tokom medenog meseca, jer može doprineti razvoju cistitisa.

Doktori upozoravaju i na preterivanje u seksualnim aktivnostima, koje takođe može biti opasno za zdravlje žena. Produženi seks ili više seksualnih odnosa dnevno mogu povećati rizik od infekcija urinarnog trakta, poznatih kao cistitis na medenom mesecu. Iako ime zvuči romantično, ova bolest može biti veoma bolna.

Važno je napomenuti da se rizik od infekcija može smanjiti uriniranjem nakon seksualnog odnosa, što je primetila i profesorka Beverly Whipple sa Univerziteta u New Jerseyju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.