Novak Đoković otkrio koju hranu izbegava: „Potrebno mi je puno energije za treninge“

Zahvaljujući zdravoj ishrani, Novak Đoković je u neverovatnoj fizičkoj formi. Najtrofejniji teniser u istoriji tog sporta razgovarao je s Grejemom Bensindžerom i otkrio kako izgleda jedan njegov prosečni dan.

„Počinjem s toplom vodom i limunom kako bih pomogao telu da se detoksikuje A onda na prazan želudac konzumiram sok od celera“, rekao je.

Zamena jutarnje kafe ili soka od narandže limunom i vodom je blagotvorna za struk, smatraju neki stručnjaci. Ipak, lekari su nedavno upozorili da postoji malo ili nimalo medicinskih dokaza da to ima smisla.

Nakon soka od celera Đoković pije zeleni smoothie bogat hranjivim materijama i algama.

„U prvom delu dana jedem puno voća. Ne volim da jedem nikakvu hranu koja bi zahtevala puno energije za probavu jer mi je potrebno puno energije za treninge“, objašnjava.

Teniser uživa i u žitaricama, kinoi, divljem pirinču i slatkom krompiru. Ne bježi ni od normalnog krompira, ali samo ako je kuvan.

Đoković se 2010. odrekao glutena, mlečnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas se hrani namirnicama biljnog porekla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.