U trendu

Novosađanin prihvatio posao za 350 evra pa brzo odustao: Sablaznio se kad je video gde će raditi

Mladić iz Novog Sada podelio je svoje iskustvo s novim poslom na popularnoj internet platformi Reddit, žaleći se na nehumane uslove rada koji su ga dočekali prvog dana. Naime, trebalo je da radi 14 sati dnevno za mesečnu platu od 40.000 dinara (350 evra) kao obezbeđenje, ali uslovi su ga toliko sablaznili da je odmah napustio posao.

„Na intervjuu su mi rekli da ću biti obezbeđenje. Došao sam prvog dana na posao i video da bi trebalo da provodim 14 sati dnevno za platu od oko 350 evra u ovoj prostoriji. Odmah sam se okrenuo i pozdravio sve jer ovo nije normalno. Kako poslodavac može očekivati da neko radi u ovoj samici bez WC-a, struje ili bilo čega drugog,“ napisao je mladić, prilažući fotografiju prostorije.

Dosao prvi dan na posao. Ovde sam trebao da provodim 14h dnevno za platu od oko 40k. Okrenuo sam se i pozdravio sve jer ovo nije normalno kako poslodavac ocekuje uopste da se u ovoj samici radi. Bez wc bez struje ili bilo cega.
byu/youteellwhaat inserbia

‘Jazbina sa stolicom i čivilukom’

Članovi zajednice na Redditu zamolili su ga za više detalja, jer im nije bilo jasno kako bi i šta trebalo da čuva u toj maloj sobi.

„Rekli su da će posao biti na nekom građevinskom zemljištu gde ima materijala i mašina, pa da se to čuva jer je vredno. Na osnovu prethodnih iskustava, očekivao sam kontejnere ili kućice s kamerama gde bih mogao da kontrolišem i obilazim to područje. Ali, kada sam danas stigao, zatekao sam ovu jazbinu sa stolicom i čivilukom. Nije bilo ničega od onoga što su spomenuli na intervjuu,“ objasnio je mladić detaljno.

Mnogi su podržali njegovu odluku da odbije posao, prisećajući se sopstvenih loših iskustava s početka karijere, ali i uspešnih poslovnih poduhvata kasnije.

„Brate, moj tata je do nedavno radio sličan posao u još gorim uslovima. Čuvao je buldožere pored reke koji su radili na čišćenju rečnog korita. Radio je od 15 sati popodne do 7 sati ujutro. Problem nije samo u radnom vremenu, već u tome što je morao da sedi u sopstvenom automobilu jer nije bilo nikakvog objekta,“ podelio je jedan korisnik Reddita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.