U trendu

Odmor pod drvetom

Svakome je povremeno potrebno da se bar malo relaksira, a ono što većini pruža smirenje i neku vrstu odmora je boravak u prirodi. Nažalost, nema se uvek vremena za to, ali čak i kratka relaksacija pod drvetom može da pomogne.
Boravak u prirodi, na svežem vazduhu, prijaće većini iz očiglednih razloga (može da zasmeta onima koji su na nešto iz te prirode alergični, i to onda kada je sezona tog nečega). Problem je što, ma koliko ljudi bili svesni toga da im boravak u prirodi prija, vrlo često se za to nema vremena, energije ili ni jednog ni drugog. Ipak, postoji i mini-verzija ovakve vrste relaksacije, nešto što bi trebalo da svako može da uradi.
Kako izgleda ta mini-verzija? Ako imate malčice više vremena, možete poneti ćebe, spustiti ga pod neko drvo u parku, i neko vreme sedeti tako, uživajući u zelenilu, cvrkutu ptica, zvuku vetra u lišću… Ne mora da traje dugo, može i pola sata.
Nemate vremena ni za to? Tada može da posluži i jedno jedino drvo, na koje ćete se nasloniti ili pod kojim ćete sedeti pet minuta. To može da bude dok šetate psa, ili u povratku s posla, dok se vraćate iz prodavnice (ili, možda bolje, dok idete u prodavnicu i cegeri vam još uvek nisu puni)… Naslonite se na drvo, osluškujte zvuke (pazite se krpelja ako im je sezona!), udišite miris lišća, možete i da zatvorite oči, pustite misli da vam slobodno lutaju, pokušajte da tokom tih pet minuta ne brinete ni o čemu (kakve god da vas brige more, pokušajte da tih pet minuta ne razmišljate o njima).
Ovo nije neophodno raditi svaki dan. Već i jednom nedeljno na pet minuta može da predstavlja lep odmor za mozak i živce, osveženje i "punjenje baterija" koje će vam pomoći da se malo relaksirate pa da s obnovljenom energijom i smirenije nego ranije "gurate dalje" sa svime što treba postići. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar