U trendu

Ogromna greška koju svi pravimo s medom: Evo u šta ga nikada ne treba stavljati jer gubi sva svojstva

Med je odavno poznat kao jedna od najzdravijih namirnica, a redovna konzumacija donosi brojne zdravstvene prednosti. Pre svega, med jača imuni sistem, ali to je samo jedan od mnogih blagotvornih efekata ove dragocene namirnice.

Med pozitivno utiče na zdravlje srca. Pomaže u regulisanju nivoa šećera i holesterola u krvi, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Njegovo antibakterijsko delovanje dodatno podržava zdravlje srca i krvnih sudova.

Izvor antioksidanata i energije

Med poboljšava cirkulaciju i podstiče obnavljanje krvnih zrnaca, što doprinosi opštem zdravlju organizma. Takođe deluje protiv stresa i poboljšava varenje, što pomaže u uklanjanju toksičnih materija iz tela.

Ova hrana je bogata antioksidansima i odličan je izvor energije. Prema preporukama stručnjaka, dnevni unos jedne do dve kašičice meda može značajno da poboljša nutritivni status organizma.

Kako konzumirati med

Med je najbolje konzumirati ujutru, na prazan stomak, oko 30 do 40 minuta pre doručka. Med se može konzumirati i sa toplim čajem, ali je važno napomenuti da voda treba da bude topla, a ne vruća. Naime, med nikako ne treba stavljati u ključalu vodu jer će izgubiti svoje jedinstvene kvalitete i pretvoriti se u jednostavan slatki sirup. Ekstremno topla voda može uništiti korisne enzime i hranljive materije u medu.

Med, koji skoro svako ima u svom domu, pruža brojne zdravstvene prednosti i neizostavan je deo zdrave ishrane. Redovnom konzumacijom meda možete ojačati imuni sistem, poboljšati zdravlje srca, regulisati nivo šećera u krvi, obezbediti neophodne antioksidante i energiju za svakodnevne aktivnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.