U trendu

Osvojili milione na lutriji, ali kada su hteli da podignu novac – šokirali su se

Dobitnici lutrije koji su otkrili da su osvojili neverovatnih 35 miliona funti na kraju su ostali bez novca kao i pre nego što su kupili svoj tiket od 2 funti. Kada su Edvina i Dejvid Najlan igrali Loto 23. decembra 2015. godine, nisu ni zamislili da će pogoditi svih šest dobitnih brojeva u aplikaciji Lottomobile. U onome što je u početku sigurno izgledalo kao čudo, jadni Najlanovi su shvatili da je svaki od njihovih šest brojeva – 01 – 02 – 04 – 19 – 28 – 41 – pobedio, donevši im neverovatnih 35.410.034 funti, prenosi Mirror.

Ali, odigrani tiketi nisu zapravo bili plaćeni i par je ostao bez miliona zbog dve funte.

U saopštenju, portparol Lutrije je rekao: „Jedan igrač je 23. decembra više puta pokušao da kupi onlajn loto tiket 23. decembra od 19:00 (krajnji rok za kupovinu karata je 19:30), međutim na računu igrača nije bilo dovoljno sredstava – pa su pokušaji kupovine bili neuspešni’.

„Igrač bi svaki put dobijao poruku o grešci da to potvrdi. Nemamo evidenciju o igraču koji je pokušavao da doda sredstva na svoj račun, niti bi bilo ko iz našeg tima za korisničku podršku imao ikakvu uvid u brojeve koje je igrač pokušao da kupi jer taj nivo detalja ne bi bio prikazan na ekranu ispred njih“, dodao je on.

„Kada svako uspešno kupi tiket na veb lokaciji lutrije, videće ekran za potvrdu kupovine, primiće imejl sa potvrdom kupovine i moći će da vidi tiket na svom onlajn nalogu Nacionalne lutrije“, nastavlja on, „Samo tikete koje su uspešno kupljen može učestvovati u izvlačenju. Dakle, na igračima je da osiguraju da imaju dovoljno sredstava na svom računu da završe kupovinu.

Uprkos tako teškom razočarenju, par je takođe rekao da će nastaviti da igra lutriju – nadajući se većoj sreći sledeći put.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.