U trendu

Ove stvari su zajedničke svim srećnim porodicama: oni imaju svoja pravila ili tajne života

Šta je danas srećna porodica je pitanje na koje je teško pronaći odgovor. Ali, postoje porodice koje se smatraju srećnim, a ono što im je svima zajedničko jeste da imaju svoja pravila ili tajne života. Reč je o minimalnim izmenama porodične rutine, ali koje mogu napraviti veliku razliku.

Brak je na prvom mestu
Bračni odnos mora biti na prvom mestu kao realan primer ljubavi. Puno je porodica u kojima su deca na prvom mestu. Taj položaj decu opterećuje jer se od njih očekuje davanje ljubavi. Potpuno nepravedan položaj koji je vrlo loš za celu porodicu iz razloga što će se deca kad tad iseliti iz kuće.

Zajednički obroci
Porodice koje jedu za istim stolom imaju jaku vezu. Vreme obroka je vreme za povezivanje i treba ga organizovati bar pet puta sedmično.

Porodica je važnija od prijatelja
U srećnim porodicama svi članovi su bez ikakve sumnje iznad prijatelja. Isto tako i dete ne treba doći u situaciju da zabavu uvek traži van kuće i da stavi prijatelje iznad porodice. Neophodna je porodična povezanost, ali i naglasiti da je prijateljstvo važno. Ipak, prijatelji ne mogu biti ispred porodice.

Rituali se stvaraju i poštuju
Deca vole rituale i oni su potrebni celoj porodici. Važno je međutim da oni ne budu izvor stresa. To može biti nešto karakteristično za vašu porodicu, recimo zajedničko pravljenje palačinki za nedjeljni doručak ili pica veče uz film petkom. Važno je da imate nešto što vas povezuje i što se ponavlja da bi ste mu se radovali.

Bez svađe pred decom
Pokušajte da vaše prepirke i svađe ne budu pred decom. Ako vas deca vide, izvinite im se, objasnite da ste imali diskusiju ali i da je sve u redu. Uvek pokušajte izgladiti nesuglasice jer uprkos neizgovorenom, deca osećaju loše vibracije.

Ne radi se previše
Ni u čemu ne treba preterivati. To vredi i za posao. Samo rad, rad, rad – porodici donosi dosta stresa i nestabilnosti. Ako vas deca ne viđaju, postaće nesigurna u sebe i uverena da nisu dovoljno vredna da biste im se posvetili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.