U trendu

Ove svetske zvezde danas proslavljaju Božić, za neke sigurno niste znali

Božić je najradosniji hrišćanski praznik, a mnoge je iznenadilo koliko holivudskih zvezda proslavlja upravo pravoslavni Božić.

Tradiciju proslavljanja Božića neke zvezde poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Naomi Kembel

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa u skladu s tim slavi i Božić.

Tom Henks

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Stana Katić

Stanu Katić smo obožavali kao Kejt Beket u seriji „Castle“, a njeni roditelji su Srbi te se u njihovoj kući slavio i pravoslavni i katolički Božić.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi, prenosi Stil.

Mila Jovović

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl je već dvadeset godina u braku sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Blažić, poznatijom kao Sibi. I on je, nakon venčanja, pristupio pravoslavnoj crkvi, pa slavi Božić 7. januara.

Nina Dobrev

Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Tina Fej

Elizabet Stamatina Fej američka je glumica, komičarka, scenaristkinja i producentkinja. Svetsku slavu stekla je kao članica glumačke postave skeč-komedije Uživo subotom uveče u periodu od 1998. do 2006, a zatim i kao kreatorka i glavna glumica u sitkomu Televizijska posla.

Takođe je poznata po ulogama u filmovima Opasne devojke (2004), Bejbi mama (2008), Noć za pamćenje (2010), Prijemni (2013) i Mapetovci: Najtraženiji (2014). Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja, prenosi Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.