U trendu

Ovi principi će vam doneti sreću i promeniti ceo život za samo godinu dana!

Ukoliko osećate da vam je u životu potrebna promena, želite da napredujete i da se razvijate, možda će vam pomoći sledeći koraci za transformaciju u roku od godinu dana – preporuka motivacionog govornika Derika Čeva, prenosi Sensa.

1. Organizujte svoj život

Počnite tako što ćete odrediti u kojim od sledećih 7 polja života najviše stagnirate:  zdravlje, novac, lični razvoj, karijera, veze, slobodno vreme, kuća.

Zatim odgovorite na pitanje – Koja promena u ovim poljima ili jednom od njih bi mogla da ima veliki uticaj na vaš život?

2. Mindset

– Postavite svoje misli tako da rade za vas – Misli su izuzetno važne u žicvotu. Ono što mislite i verujete utiče na to kako i gde delujete. Pokušajte da promenite svoju perspektivu, čak i kada se negativne stvari događaju. Umesto da se u nekim situacijama života osećate kao žrtva, zapitajte sebe šta možete da kontrolišete i da menjate.

3. Kreirajte viziju

– Ako imamo viziju, to znači da imamo jasan osećaj svrhe. To znači da imamo širu sliku o svom poslu ili svom životu od jednostavnog sedenja i postizanja kratkoročnih ciljeva. Ne opterećujte se sitnim preprekama, već imajte jasnu viziju i strast prema svojim snovima. Sa takvom energijom možete postići sjajne rezultate.

4. Radite na sebi svakog dana

– Kada imate jasnu viziju, magla u umu se razilazi, niste zbunjeni i vidite put života drugačije. Ali niko ne može da promeni vaš život osim vas samih. Zato ne očekujte od drugih ono što treba sami za sebe da uradite. Ako zalivate biljke svakog dana pomalo, vaša bašta će biti puna cvetova. Zato malo po malo radite na sebi i videćete rezultate.

5. Kreirajte svoje okruženje tako da vas podstiče na uspeh

– Ako želite da promenite svoj život, vi niste jedina stvar koja treba da se promeni. Vaše okruženje takođe treba da se promeni. Na primer, ako ste stalno okruženi negativnim ljudima i prijateljima koji vas sabotiraju i demotivišu, vaše šanse za uspeh se smanjuju. Sa druge strane, ako provodite vreme sa ljudima koji vas podržavaju, motivišu vas, raduju se vašem uspehu, imaćete veće šanse da napredujete.

6. Naučite nove veštine i unapredite one koje već imate

– Ništa ne može brže da promeni vaš život od učenja novih stvari. Gradite svoje veštine, učite nove stvari, čitajte knjige, gledajte poučne emisije, slušajte podkaste iz kojih možete nešto da naučite – stalno se razvijajte.

7. Uživajte u procesu

– Cela svrha ovih koraka jeste promena. To znači da će se vaše misli i ponašanja promeniti u roku od godinu dana. Nemojte da se opteretite procesom promene, odbacite strahove i sve što vas ograničava, a transformaciju shvatite kao igru i kao izazov. Uživajte u ovom procesu, ne zaboravite da se zabavljate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.