U trendu

Ovih 7 pitanja svako mora da postavi majci dok je još tu: Svi odgovori ostaće vam zauvek u srcu

Ova tema je pomalo tužna, a u isto vreme je i važna.

Internetom kruži 7 pitanja koja svako treba da postavi svojoj majci dok je još tu.

Svi smo videli svoje majke kao najemotivnije žene i roditelje, ali postoji dosta toga što nikada nismo želeli da vidimo. Majke su te koje plaču kad vi plačete jer one osećaju vašu bol više nego što je vi osećate. Viđali smo ih raznim nežnim i emotivnim trenucima, one su uvek izražavale svoje emocije, mislimo da znamo mnogo o njima, a u isto vreme osećamo da postoji nekoliko stvari koje ne znamo o snazi majčinske ljubavi i naklonosti, piše Sensa.

Vreme prolazi brzo, nekoliko stvari treba da pitate svoju majku dok je još uvek tu.

1. Koja je tvoja najsrećnija uspomena na nas?

2. Kako je izgledala tvoja prva godina majčinstva?

3. Da li je išta iz istorije naše porodice ostalo tajna?

4. Šta je najlepša stvar koju sam uradila za tebe?

5. Šta je ono što najviše želiš za svoju decu?

6. Koji je najbolji i najgori deo starenja?

7. Po kojoj stvari želiš da te pamtim kada odeš?

@soulxsigh

7 questions to ask your mom before it’s too late 🥀🖤 #poetry #poetrylover #mom #art #deepthoughts #cinematic #love #quotesaesthetic #motherlove #fypシ #fyp

♬ someday i’ll get it – Alek Olsen

Usudićemo se da pitanjima koja su nas inspirisala pridružimo još nekoliko važnih.

„Kada si se osećala blagoslovenom što si majka.“ Nijedna majka ne bi odbila da odgovori na ovo pitanje. I mame imaju svoje slatke gorke trenutke koje mogu da podele sa svima. A mi ih nikada o tome ne pitamo! Pitajte svoju mamu šta ju je učinilo ponosnom što je majka i šta oseća prema tome danas.

„Šta je bila najteža stvar sa kojom si morala da se suočiš kao majka?“ Pitajte svoju majku, uz šolju čaja, šta joj je bilo najteže u životu kao majke. Odgovor bi mogao biti životna lekcija za vas i otvoriti vrata novoj spoznaji.

„Za čime najviše žališ u svom životu?“ Svaka majka za nečim malo žali, ali to drži samo za sebe. Iako je kasno za ono za šta se kaje, otkrivanje toga nekom bliskom može biti veliko olakšanje. Opustite se i postavite joj to pitanje – možda neće odmah odgovoriti iz straha da biste se mogli osetitii krivim.

„Ko je bio tvoja inspiracija?“ Svako traži inspiraciju, pitajte svoju mamu o njenoj inspiraciji – otkrijte šta je inspirisalo ženu koju obožavate.
„Šta si oduvek želela da postaneš, a nisi mogla?“ Mame i tate žrtvuju mnogo da bi zasnovali porodicu. Neki žrtvuju svoje hobije, neke gase svoju strast, neke pauziraju karijeru. Saznajte šta je vaša majka oduvek želela da bude i pitajte je da li želi da počne to sada. Motivišite je da shvati da su godine samo broj i da nikada nije kasno da započne nešto novo.

„Šta misliš da treba da uradim da bih se popravila?“ Vaša majka vas voli bezuslovno, ali postoje određene stvari koje roditelji uvek žele da poprave kod nas. Mame veruju da su njihova deca najbolja. Pokušajte da pokrenete razgovor sa svojom majkom i poslušajte šta ona kaže o vama. Čak i ako je nešto strašno, vaša majka će uvek reći na najgenijalniji način da vam to sopšti. Samo je važno da je pitate još uvek tu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.