Ovo su najlepši muškarac i žena na svetu: Lica su im matematički savršena (foto)

Svako lepotu vidi na drukčiji način, ali moderna nauka sugeriše da se lepota nečijeg lica može „izmeriti“. Dr. Džulijan De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju u Londonu još je 2016. pokrenuo projekt traženja najlepšeg lica na svetu među poznatim osobama, a nedavno je konačno dobio rezultate.

Naime, De Silva je u svom istraživanju koristio drevnu grčku tehniku ​​mapiranja lica pod nazivom ‘PHI’, poznatu i kao zlatni presek lepote 1,618 koja se koristi za izračunavanje koliko je nečije lice savršeno.

Ova tradicionalna tehnika pokazala je da savršeno lice imaju dvoje holivudskih glumaca – 38-godišnja Amber Herd, koja je u žižu javnosti dospela zbog parnice protiv bivšeg supruga Džonija Depa, i 38-godišnji Robert Patinson, poslednji glumac koji je tumačio ulogu Betmena, a koji je nedavno je sa partnerkom Suki Voterhaus dobio prvo dete.

Lice Amber Herd prema ovoj tehnici mapiranja je tačno 91,85 posto u odnosu na grčki zlatni presek, što je čini najlepšom ženom na svetu, a slede je Kim Kardašijan s 91,39 posto i Kendal Džener s 90,18 posto.

Robert Patinson najzgodniji je muškarac na svetu s 92,15 posto preciznosti, a iza njega su se po lepoti našli Henri Kevil s 91,64 posto, Bredli Kuper s 90,55 posto i Bred Pit s 90,51 posto.

Inače, Patinson je pre nekoliko godina proglašen najlepšim muškarcem i prema glasovima čitateljki Vanity Fair-a, kada ga je proslavila Sumrak Saga.

Amber Herd, s druge strane, posle teškog razdoblja života zbog izgubljene parnice u kojoj je njen bivši suprug Džoni Dep tužio za klevetu, napustila je Holivud i sa ćerkicom Unom preselila se u Madrid.

Glumačku karijeru je za sada, izgleda, stavila na pauzu, pa je poslednje ostvarenje u kojem smo imali prilike da je gledamo bio drugi deo Akvamena iz 2023. godine, ali koji nije dobro prošao ni kod publike ni kod kritike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.